Публикация

Клиника „Селена” – Пловдив, дари ин витро на 5 жени


Това стана с теглена на живо томбола в сутрешното шоу на радио „Витоша” „Тройка на разсъмване”. Изключителната щедрост на жеста на „Селена” се изразява в това, че процедурите ще бъдат правени, докато не се стигне до бременност, като за всички ще бъдат използвани донорски яйцеклетки, съобщават от шоуто.

Дарението е в рамките на благотворителната кампания „Човечността има лица”, която дава възможност на слушатели и фирми да подкрепят финансово избрана от тях кауза от три възможни: дом за сираци, лечение на безплодие на конкретен човек или Детското нефрологично отделение към Медицинската академия.

Изискванията към кандидатките за ин витро процедури е да са на възраст до 44 години и да са с изчерпан яйчников резерв.

От съображения за дискретност и този път имената на участничките не бяха обявявани публично, а под номера, съобщавани при тегленето в ефир.

В присъствието на ембриолога на „Селена” д-р Невена Недева нотариус Пиринка Петрова изтегли номерата на петте щастливки, както и на пет резерви.

На тегленето на томболата присъства и Радина Велчева от фондация „Искам бебе” - традиционен партньор и добър приятел на инициативата „Повече българчета за България”.

През април т.г. други 7 ин витро и една икси процедури бяха разпределени с жребий в ефира на предаването благодарение на щедрия дарителски жест на пет престижни репродуктивни клиники.

Актуална информация за кампанията можете да получите от ефира на радио „Витоша” и на www.VitoshaOnline.com.

Коментари