Публикация

Обучение за специализанти по белодробни болести започва в Пловдив

Обучение за специализанти по белодробни болести започва в Пловдив

Българското дружество по белодробни болести ще проведе своя традиционен курс "Продължаващо следдипломно обучение" за специализанти по белодробни болести от 23 до 25 ноември в Пловдив.  Утвърдени имена ще коментират практически случаи за лечение на туберкулоза, инфекции и астма със специализанти 

Лектори и теми

Лектори в изпълнената с многообразни теми програма ще бъдат  изявени имена в пулмологията от големите болници в Пловдив, София и Варна. Сред темите, които младите лекари ще дискутират с по-опитните си колеги, са лечение на хронична обструктивна белодробна болест /ХОББ/, туберкулоза, чести грешки при амбулаторното лечение на респираторни и белодробни инфекции и др.

Обучението ще разшири познанията на специализантите по белодробни болести

с теми от вътрешната медицина: сърдечна недостатъчност, бъбречни увреждания, нарушения по време на сън, проблеми на острия инсулт, сепсис. Сред кръга проблеми, които лектори и обучаеми ще разискват, са и диагностиката и лечението на белодробен карцином и синдром на Кушинг.

Сред лекторите в обучението са:

проф. Орбецова, доц. Ходжев, доц. Токмакова, доц. Генева, доц. Владимирова, д-р Павлов от университетската болница „Св. Георги“ в Пловдив, доц. Ваня Юрукова от МБАЛББ, доц. Стефанова от СБАЛББ „Св. София“ в столицата, проф. Катранджиев и доц. Светла Ангелова от НЦЗПД, проф. Е. Паскалев от „Александровска“, Владимир Канарев от „Парк хоспитал“ в Пловдив, доц. В. Андонов от болница „Пълмед“ - Пловдив, проф. Силва Андонова и доц. Д. Паскалев от УМБАЛ „Св. Марина“ - Варна. В курса ще участва и един гост от Лондон - Ашутош Бхатот, който ще говори за хроничната дихателна недостатъчност в спешното отделение.

С този курс ние продължаваме нашата обучителна програма за млади пулмолози. Целта ни е да ги запознаем с най-новите постижения в областта на белодробните болести и вътрешната медицина.,

споделя председателят на БДББ доц. Владимир Ходжев.

 

Ноемврийският курс от продължаващото обучение ще завърши с връчване на участниците на сертификати от Българското дружество по белодробни болести и Медицински университет – Пловдив.

 

Програма на обучението

Коментари