Публикация

Да помогнем чудото за малката Али да продължи

Да помогнем чудото за малката Али да продължи

Ще ви разкажем една приказка, която, като всички приказки, е приказка за силна любов, за едно голямо сърце и за едно малко сърце, за битки, за победи, за топлина, за дом и още нещо. За съжаление тя ще е

кратичка приказка

Имало едно време, което всъщност е сегашно време, едно малко момиченце, наречено Али. Неговите мама и тате били лист хартия с параф "отказвам се", домът му бил дом на още десетки малки човечета, дошли нежелани на този свят, а семейството... Всъщност семейство не съществувало. Докато не дошла добрата фея с огромно сърце, в което имало място за момиченце, дом и семейство. Тя се казвала Албена, но за малката Али се превърнала в МАМА. Най-страхотната, най-любящата, най-усмихнатата, най-най-най- мама на целия свят и дори извън него. И те заживели щастливи и прещастливи до деня, в който БОЛЕСТТА се завърнала. Да, именно болестта, защото преди Албена да срещне Али, срещнала болестта рак, борила се с нея, дълго и тежко, накарала я да се оттегли. Но, уви, за кратко. Точно, когато всичко изглеждало като щастлив край на щастлива приказка, рак дошъл отново, не почукал на вратата, не поискал разрешение да влезе, а нахлул като опустошителна буря и за два месеца разрушил всичко, което мама и Али били съградили с обичта си... Мама се превърнала в ангел, а малката Али за втори път останала сама.

 

Това е малката голяма история на журналиста Албена Ивайлова (която преди броени дни загуби битката с коварния рак) и нейната малка дъщеричка - тригодишната Али.

Али остава на грижите на своя вуйчо Чавдар, ако съдът приеме, че той е в състояние да се грижи за детето. Чавдар е в затруднено положение, тъй като покрай заболяването на сестра си и възрастните си родители, е принуден да напусне работата.

Сега е изправен пред тежка задача - да продължи това, което Албена е считала за най-важното в живота си - да даде дом на Али. Не е лесно да бъдеш родител, особено, когато не си подготвен за това. 

Чудеса обаче се случват и те се правят от обикновените хора, от всеки един човек. Така че - нека донапишем приказката и тя да бъде истински щастлива. Заради Албена, заради Али и заради нас самите, защото един малък жест е достатъчен.

 

Кампанията тече онлайн в ПЛАТФОРМАТА и има много начини, по които можете да я подкрепите. ЗА АЛИ - дарете ТУК

 

Али на 1 годинка
Али на 1 годинка, стиснала ръката на мама

 

Албена и Али
Албена и Али - може би последната им снимка

 

Снимките взехме от фейсбук страницата на Албена и се надяваме, че тя гледа отгоре и се усмихва с надежда и с вяра.

 

 

 

 

Коментари