Публикация

Картини на деца, лишени от родителска грижа, украсиха УМБАЛ ''Св. Георги''

Картини на деца, лишени от родителска грижа, украсиха УМБАЛ ''Св. Георги''

Деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза” към Комплекс за социални услуги за деца и семейства - Пловдив /КСУДС/, дариха свои картини на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца в УМБАЛ ''Свети Георги''.


Творбите оформиха изложба под надслов „Семейството сме ние!” по повод Деня на толерантността (16 ноември), Деня на християнското семейство (21 ноември) и 5 години от създаването на ЦНСТ „Майка Тереза”.

 

 

Картините са нарисувани от деца, които не живеят при своите родители и обединяват посланията за ценността на семейството, приемането на различните и уважението към всяка личност. С изложбата младите автори искат да покажат на обществото, че всички деца имат право на мечти и да се радват се на детството си, а добрата грижа и любов ги учи да правят добро за другите, независимо дали живеят в своето семейство или в алтернативна грижа.

 

С тези послания и със съдействието на Асоциация за лицеви аномалии (АЛА) децата подаряват продуктите на своя труд и талант на други деца в трудна ситуация, а именно пациентите на Отделението по пластично-възстановителна и естетична хирургия за деца. Рисунките си възпитаниците на ЦНСТ „Майка Тереса“ са подготвили с подкрепата на художника Камелия Христева.

 

 

„Винаги посрещам с вълнение 21 ноември – Денят на християнското семейство, защото е повод да споделим резултата от нашия труд с приятели и партньори, да покажем таланта и способностите на нашите деца и да отправим към цялото общество посланието, че независимо къде живеят децата – дали в семейства или в центрове за деца, те са деца и имат нужда от грижа, приемане, подкрепа, разбиране, любов, от всички нас, защото Семейството сме ние!“, каза директорът на КСУДС – Пловдив Неда Петрова и благодари от името на екипа комплекса за това, че картините бяха така топло посрещнати от пациенти и медици и веднага разположени по стените в отделението.

Коментари