Публикация

6 предпоставки за дълъг живот дефинираха учени

6 предпоставки за дълъг живот дефинираха учени

Учени от Харвард, занимаващи се с проучване на дълголетието и факторите, които оказват благоприятно въздействие върху продължителността на живота откроиха

 

шестте най-важни, за да живеем дълго

1. Позитивно мислене

Да мислим положително не е просто мода, нито социално отклонение. Позитивният поглед върху нещата от живота директно се свързва с понижаването на нивото на стреса и може увеличи живота ни със 7,5 години.

2. Употреба на кафе

Невероятно, но факт - кафето е фактор за дълголетието и гърците го доказват. Страната е известна сред своите дълголетници и учените изследвали този феномен в област с висок брой хора, достигнаил дълбока старост. Резултатите показали, че 87% от тях редовно употребяват кафе.

3. Социална активност

Един от най-добрите начини да станем дълголетници е да сме активни в различни области, категорични са учените.  Социалната активност намалява риска от преждевременна смърт с цели 11%.

децата удължават живота

4. Децата

Родителските ангажименти може да са тежки понякога, но положителните емоции, които носят, компенсират последиците от стреса и могат да удължат живота ни с 2 години.

5. Редовен сексуален живот

Сексът чувствително понижава риска от внезапна смърт, твърдят специалистите. Хората, които поддържат огъня в леглото си са не само по-щастливи, но и живеят по-дълго.

ходене пеша за дълъг живот

6. Ходене пеша

150 минути разходки на седмица поддържат сърцето и кръвоносните ни съдове  в по-добро здравословно състояние, което прибавя  4,5 години към живота ни. Т.е. поне 2 и малко минути ходене пеша всеки ден.

 

Вижте още: 10 000 крачки на ден не са найдоброто за здравето

 

 

Коментари