Публикация

Доц. Колев - лекарят, въвел роботиката в урологията (ВИДЕО)

Доц. Колев - лекарят, въвел роботиката в урологията (ВИДЕО)

Той е потомствен медик и от най-ранна възраст знае, че е призван да лекува. Приема медицината като кауза и с бързи темпове навлиза в най-дълбоките й води. През 2010 г. става първият български лекар, въвел приложението на роботизираната система Да Винчи S в областта на урологията. Прави първата радикална простатектомия и извършва първата нефректомия на пациент с нефросклеротичен бъбрек.

 

Към днешна дата това са само малка част от професионалните постижения на доц. Николай Колев – урологът, който заслужи признанието на лекарската гилдия в кампанията ЛЕКАРЯТ, КОЙТО МЕ ВДЪХНОВЯВА.

 

Доц. Колев беше избран с най-много от гласовете на колегите измежду 19 знакови уролози, номинирани в кампанията. Освен високата оценка на гилдията той получи специалния бадж на CredoWeb "Лекар, който вдъхновява" и филм, представящ личните му и професионални постижения.

Какъв е доц. Колев като колега, приятел, баща и съпруг - гледайте във видето по-долу>>>

*** В периода от 07 ноември до 07 декември можете да гласувате за колеги специалисти в областта на КАРДИОЛОГИЯТА. Вижте кои са номинираните кардиолози и ги подкрепете тук>>>

Коментари