Публикация

МБАЛ "Света София" с нов ултрамодерен корпус

МБАЛ "Света София" с нов ултрамодерен корпус

Това е един проект с кауза, реализиран от екип професионалисти, отдадени на призванието да лекуват, да даряват нов живот, да спасяват болните и хората в нужда.

Така описва екипът на столичното лечебно заведение новия си корпус.

 

Корпус 2 е естествено продължение на работещата близо 13 години болница и се намира в непосредствена близост до МБАЛ „Света София“. Погледната от птичи поглед, масивната 8-етажна сграда наподобява белите дробове в човешкия организъм, чрез който медицината „диша“ по нов, съвременен и модерен начин.

Най-новото медицинско бижу разполага с

нови, супермодерно обзаведени 7 операционни зали, хемодиализен център, хоспис за възрастни хора, реанимация, 393 болнични легла. Ще бъдат застъпени почти всички медицински специалности.

Постиженията на медицинската технология,

които са съчетани със съвременна и уютна сграда, естествено привличат български лекари, които работят в чужбина, да се върнат и лекуват в родната си страна и в МБАЛ „Света София“.

 

На покрива на Корпус 2 е разположен енергиен център, който включва всички съоръжения за дейности, свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за целта се използват газови термопомпи.

„Зелената“ болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.

 

Тържественото откриване е на 28 ноември 2018 г. (сряда) от 11:00 часа.

 

Коментари