Публикация

Нов корпус отвори врати в столичната МБАЛ „Св. София“

Нов корпус отвори врати в столичната МБАЛ „Св. София“

Нов корпус с 393 болнични легла беше открит днес в МБАЛ „Св. София“ в столицата. Лечебното заведение има клиники по акушерство и гинекология, ортопедия, офталмология, вътрешни болести, неврология, обща и съдова хирургия, анестезиология, физиотерапия.

 

Отделенията разполагат със 7 операционни зали и реанимация

 

Освен това към новия корпус на болницата има хемодиализен център, хоспис за възрастни хора, конферентна и лекционни зали.

 

Сградата на новия корпус е на осем етажа

 

и погледната от птичи поглед, наподобява белите дробове в човешкия организъм, чрез който медицината  „диша“ по нов, съвременен и модерен начин. На покрива е разположен енергиен център, който включва всички съоръжения за дейности свързани с климатизация, вентилация и топлопроизводство, като за целта се използват газови термопомпи. Болница разполага и с 10 места за електроавтомобили със станции за зареждане.

 

Новият корпус бе осветен от Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Даниил

 

На откриването присъстваха собствениците семейство Мазнейкови, председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров, ръководителят на Столична лекарска колегия д-р Асен Меджидиев, директорът на ИАМО проф. Златица Петрова, директори на лечебни заведения от страната и известни личности, като Маргарита Хранова, Васил Василев-Зуека и др.

Коментари

На добър път и много успехи в професията, крепко здраве на медиците

Късмет и много успехи на сем. Мазнейкови и всички колеги !