Публикация

Лаборатория „ЛИНА” подкрепи инициативата „Реална грижа за всеки”, изследва безплатно 235 пенсионери от община Несебър

Лаборатория „ЛИНА” подкрепи инициативата „Реална грижа за всеки”,  изследва безплатно 235 пенсионери от община Несебър

Една от най-големите медицински лаборатории в България -  „ЛИНА”,  подкрепи  кампанията „Реална грижа за всеки”, като изследва безплатно  235 пенсионери  на територията на община Несебър.  „ЛИНА”   бе партньор на инициативата, подета от Сдружение „Диабетни грижи”, Община Несебър и „Авигея шаама”.

„Радваме  се, че помогнахме в превенцията на диабета сред възрастните хора. В продължение на цял месец нашите лаборанти посещаваха пенсионерски клубове в Приселци, Гильовца, Раковсково, Оризаре, Паницово, Тънково, Св. Влас, Равда и  Кошарица. Последното населено място, което ще посетим като част от кампанията, е Обзор на 3-ти декември. Изследванията, които извършваме са на кръвна захар, общ холестерол и креатинин”, заяви управителят на лаборатория „ЛИНА” д-р Васил Костадинов.

За жеста си към пенсионерите, той получи плакет в знак на признателност от „Диабетни грижи”.

„За нас насърчаването на профилактиката винаги е била на първо място, затова напомняме на нашите пациенти, че всеки месец могат да проведат безплатни изследвания, насочени към превенция на различни заболявания”, добавя д-р Костадинов. Повече информация за това кои са безплатните профилактични кампании може да бъде открита на сайта www.lina-bg.com.

 

снимка: пресцентър Община Несебър

Коментари