Публикация

Дни на отворените врати в Инвитро АГ център Димитров

Дни на отворените врати в Инвитро АГ център Димитров

„Възраст и репродуктивно здраве“ е темата, която специалистите от Ин витро АГ център Димитров ще представят в Дните на отворени врати.

Те ще се проведат на 9 и 10 декември

и се осъществяват с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката, съгласно Споразумение ДО1-154/28.08.2018/„Научна инфраструктура по клетъчни технологии в биомедицината (НИКТБ)“ от Националната пътна карта за научни инфраструктури 2017-2023 (НПКНИ).

Средната възраст на жените, които стават майки, се увеличава с всяка година. Малко от тях знаят, че с напредването на възрастта яйчниците също се изчерпват и дори и 30-годишни момичета могат да се сблъскат с проблема преждевременно изчерпване не яйчниковия резерв, обяснява д-р Йосиф Димитров. 

Специалистът често се среща в практиката и помага на жени с този проблем.
„Моят съвет е дамите, дори и да не са решили още да стават майки, да направят профилакатичен преглед и проверят функцията на яйчниците си. Ако има притеснения, ще можем да реагираме навреме, например като замразим яйцеклетки“, допълва д-р Димитров.

Факторите, които може да доведат до преждевременно изчерпан яйчников резерв

са:

 

  • автоимунни и онкологични заболявания;
  • хирургични интервенции върху органите на малкия таз;
  • тютюнопушенето;
  • наследствена обремененост.

За останалите аспекти на темата „Възраст и репродуктивно здраве“ можете да научите в Дните на отворени врати.

 

Желаещите да посетят Инвитро център Димитров ще могат да разгледат и различните звена в клиниката, да участват в дискусиите или да узнаят от акушерките за подготовката за АРТ процедурите.

 

Пълната програма на събитието може да видите в прикачения файл.

Всички желаещи да присъстват трябва да се запишат до 8 декември

 

на телефонния номер на регистратурата: 02/95 47 340. Програмата предвижда посещения да се организират и на 10 декември (понеделник) само след предварително записване.

Прикачени файлове

pdf

Коментари