Публикация

Прополисът и чудесата, които върши за човешкия организъм

Прополисът и чудесата, които върши за човешкия организъм

Прополисът обикновено има кафеникът оттенък, но цветът му зависи от местността и климата, където се отглеждат пчелите. На вкус е леко горчив и има приятен аромат на природна смола.

Прополисът притежава мощно зарастващо и антимикробно действие

В състава му влизат смола от растенията, восък и етерични масла. Пополисът е склад на полезни микроелементи. Той е богат на витамини като В1, В2, В6, А и Е. Природното лекарство е изключително полезно за нервната система на човека. Клинично е доказано, че той подобрява зрението и паметта. Ефективно лекува заболявания на храносмилателния тракт и укрепва имунитета, което е особено важно в зимния сезон.

Нашите предци успешно са го използвали

при язва, гъбични заболявания на кожата и измръзване. Прилагали са прополис за профилактика на белодробни и стомашни заболявания.

Прополисът извежда от организма токсичните вещества. Помага при хепатит В. Укрепва стените на кръвоносните съдове, като увеличава еластичността им, което чувствително намалява риска от инфаркт или инсулт.

Едно от най-важните предимства на прополиса

е способността му да се бори с вирусните заболявания и грип, затова е безценен по време на епидемии. Специалистите препоръчват да се приема заедно с антибиотиците, защото подсилва действието им и понижава вредните им странични ефекти.

А положителното му въздействие върху устната кухина и зъбите е доказано отдавна, затова активно се използва в стоматологията. Помага много и при изгаряния, защото има охлаждащо, антисептично и обезболяващо действие.

Коментари