Публикация

Благотворителна коледна изложба базар в помощ на детска клиника

Благотворителна коледна изложба базар в помощ на детска клиника

На 11 декември 2018 г. във вторник  от 17.00ч. в галерия ЗАНАЯТИ на ул. "Д-р Вълкович" 3 Регионалната занаятчийска камара - Пловдив открива благотворителна Коледна изложба - базар на кукли. Събраните средства, ще бъдат дарени на детска клиника към УМБАЛ „Св. Георги” и ще послужат, за закупуване на медицински консумативи за лежащоболни деца.

Куклите са изработени и дарени от майсторите, участници в  пленер "Кукли 2018”- Румяна Герчева, Румяна Йорданова, Горанка Кирова, Жулиета Георгиева, Пенка Ставрева, Даниела Петрова, Силвия Георгиева, Валентина Златанова,Калина Захариева, Шенгюл Ахмедова-Мюктефин и Гергана Стаматова. Пленерът се проведе с подкрепата на  общински институт „Старинен Пловдив” и Община Пловдив.

Изложбата ще бъде открита от известния детски ендокринолог доц. д-р Нарцис Калева.  

Снимки на всички кукли са публикувани в страницата на РЗК-Пловдив във Фейсбук, откъдето всеки може да си избере и закупи кукла чрез заявка на лични или на GSM 0879/839-577.

БЛАГОДАРИМ предварително на всички, които ще откликнат на нашата покана и ЗАЕДНО ще помогнем, за лечението на децата в УМБАЛ „Св. Георги”, заявиха организаторите.

Коментари