Публикация

Д-р Марио Шкодров остана завинаги на 26

Д-р Марио Шкодров остана завинаги на 26

Млад лекар намери последния си дом в Стара планина. На 12 декември спасителните служби откриват тялото на млад мъж, загинал от премръзване. Оказва се, че това е д-р Марио Шкодров, лекар в столичната "Алексанровска" болница. Той е тръгнал от хижа "Добрила" към хижа "Амбарица", но явно не е преценил добре атмосферните условия, попаднал е на мъгла и виелица, които са го дезориентирали и довели до фаталния му край.

 

Неговите колеги са съкрушени и публикуваха последните си думи за него:

 

С покруса и дълбока печал узнахме за преждевременната, неочаквана и жестока смърт на нашия скъп колега и приятел д-р Марио Шкодров. В неделя (16 декември) той щеше да навърши 27 години, ако нелеп инцидент в планината не бе отнел живота му…

Останал без родители, д-р Шкодров завършва образованието си в Медицински университет - София като стипендиант по програмата на ФПББ „Готови за успех” в подкрепа на отлични ученици и студенти, загубили единия или и двамата си родители. Той е един от малкото лекари, които избират трудна специалност, каквато е спешната медицина, въпреки възможностите, които има като сирак и отличен студент. Много пъти участва доброволно и безвъзмездно в прегледите на възрастни хора от Северозападна България, организирани от Фондация "Направи добро - Александровска" и партньори. От тази година младият лекар започна да специализира „Спешна медицина“ и бе част от екипа на Спешното отделение в УМБАЛ „Александровска“.

Въпреки краткия му житейски и професионален път, ще запомним д-р Шкодров с неговата усмивка, с голямото му сърце, кураж и желание да откликва на всеки зов за помощ, винаги готов да се себераздава и да твори добро….

Горди сме, че имахме честта да го познаваме! 
Поклон пред светлата му памет!

Коментари