Публикация

Хидратацията на лицето през зимата – ключ към здраве и красота

Хидратацията на лицето през зимата – ключ към здраве и красота

Не пропускайте тройната терапия с еластин, колаген и морски екстракти  - на промоция само сега!

 

Водата в кожата е  решаващ фактор за здрава и красива кожа на лицето. Благодарение на нея клетките функционират пълноценно, кожата поддържа еластичността си и може да изпълнява защитните си функции спрямо бактерии, химикали, вода и др.  

Хидратацията на лицето е ключът към младостта  

Именно водата  в съединителната тъкан на на кожата поддържа колагена и еластина в добро състояние и в резултат овалът на лицето ни е стегнат, скулите и веждите – повдигнати, а устните по младежки плътни.

През зимата опазването на водният балас на кожата е поставено на сериозно изпитание.

Студът и вятърът предизвикват зачервяване, усещане за раздразнение и опънатост на кожата на лицето  

Освен това външните атмосферни условия могат да се комбинират и с други сериозни фактори за дехидратация:

Синтетичната жизнена среда

Изкуственото осветление, дългите часове пред  компютъра, мобилните устройства  и телевизора изсушават кожата.

Липсата на достатъчно вода в организма

Тя може да е резултат от болест или естествено стареене.

Агресивни почистващи препарати

Дезинфектантите, спиртът, мокри кърпичките, някои видове сапуни (по-груби и глицеринови) остраняват мазнината от кожата и водят до интензивна загуба на влага.

Гореща вода

Използването на гореща, на варовита вода, както и продължителният престой във вода отстраняват  мастния липофилен слой от кожата  и стават предпоставка за дехидратиране.

Стресът 

Животът под  напрежение, усилията и дискомфортът на работното място, животът, свързан с конфликти, както и интензивните пътувания, включително и със самолет, водят до редукция на жизненонеобходимата влага.

Сухата кожа е също фактор за дехидратация

Често не се прави разлика между суха и дехидратирата кожа. Сухата кожа е бедна на себум, което е предпоставка за по-лесно изпарение на влага от вътрешните слоеве на кожата.  Затова когато знаем, че имаме суха кожа, усилията да не допукаме дехидратация  трябва да са много по-голямо.

Възрастта води до прогресивна загуба на водата в кожата

С остаряването мастните жлези започват да произвеждат все по-малко себум, а липсата на мазнина в епидермиса предразполага към загуба на влага.

 

Нарушеният хидробаланс на кожата повишава нейната чувствителност и във времето отключва множество козметични и здравни проблеми:

·       Зачервявания;

·       Напуквания;

·       Бръчки;

·       Лющене;

·       Спукани капиляри;

·       Алергии;

·       Податливост към вирусни инфекции;

·       Брадавици.

Как да поддържаме кожата си оптимално хидратирана?

Много хора си мислят, че приемът на достатъчно вода и консумацията на зеленчуци решават проблема. Всъщност изследванията са категорични, че това не е така, защото от директната консумация, както и чрез храната водата не стига до дълбочинните слоеве на кожата на лицето.

Добрата хидратация, особено през зимата може да се постигне ефективно само чрез системни процедури, правилни и редовно прилагани грижи.

 

Модерните програми за хидратация са насочени в две основни направления :  

·       Повишаване на способността на кожата да задържа вода чрез реструктуриране на клетката като се повишава естествения овлажняващ фактор.

·     Повишаване на нивото на вода в клетката чрез хидратиращи средства.

Постигането на резултати и в двете направления се постига най-резултатно чрез

тройната комбинация колаген, еластин и морски екстракти, която можете да получите изгодно в Тоp Beauty Center

Грижата с колаген подпомага  реструктурирането,

ревитализацията, хидратацията. Екстракт с висока концентрация на растителен колаген, извлечен от хидролизирани соеви протеини силно хидратира, като същевременно подобрява микрорелефа на кожата и повишава способността й да задържа вода. Това е идеално средство за борба с бръчките и преждевременното остаряване на кожата.  Допринася за подобряване естественото ниво на хидратация, компактността и тургора на кожата.

Грижа с еластин също реструктурира и  ревитализира кожата.

Еластинът, извлечен от репей влияе благоприятно върху фибробластите, като стимулира синтеза на еластин в дермата. Повишава еластичността и компактността на кожата и има освежаващо и свиващо капилярите действие.  

Комплексът от морски екстракти действа хидратиращо,

ревитализиращо и тонизиращо на уморената кожа. Съдържа морски колаген, извлечен от млякото на мъжка сьомга и екстракт от микро- и макроводорасли от  топлите морета. Този комплекс е богат на полизахариди и витамини.

 

Не пропускайте уникалната възможност да се погрижите за лицето си сега!

 

Възползвайте се от промоцията 3 терапии на цена от 45 лв. + четвърта подарък!

 

За професионална диагностика и консултацията можете да разчитате на маг.-фарм. Жалнек Амин (Чарли). Той има докторска дисертация по фитокозметика и автор на първия български учебник по фитокозметика. На енциклопедичните му познания и професионализма му се доверяват много известни личности. 

Запишете час на: (+359) 889729730

Коментари