Публикация

Телерехабилитация

Телерехабилитация

Телерехабилитацията - мисия възможна вече и в България,благодарение на Neuroforma!

 

      С нарастването на заболяванията в динамичното ни ежедневие, медицината  търси по-бързи  и иновативни начини за справяне с тях. За радост, с навлизането на телемедицината , се разработват и иновативни технологии за съвременна рехабилитация като Neuroforma!

      Това е иновативно устройство , което тренира и подобрява двигателните и когнитивните функции на пациенти във виртуална реалност  чрез 2D и 3D изображения. Процесът се осъществява по един приятен  и интересен начин, както за пациентите така и за терапевтите.

    Централната фигура във всеки рехабилитационен процес е пациентът. В тази връзка в създаването на Neuroforma освен специалисти и учени ,участват и самите пациенти, без които тази платформа нямаше да е толкова уникална . Това я прави единствена по рода си.

   Neuroforma e средство , което мотивира пациентите да правят с желание упражненията си, да бъдат постоянни ,ръководи ги през целия възстановителен период и стимулира сътрудничеството им с терапевта. Благодарение на това резултатите са по-бързи, тъй като те в голяма степен зависят от отношението, ангажираността и постоянството на пациента  ,което се постига на 100% с Neuroforma.   

    Клиничните проучвания показват, че използването на виртуалната реалност по време на физиотерапията, дава по-бързи резултати, защото това се осъществява по един приятен и мотивиращ начин за пациента, същевременно много по-ефективен. Болници, използващи вече този метод ,са благодарни, че имаха възможността да се запознаят с него и да го приложат в практиката си.

    Neuroforma е предназначена за пациенти с неврологични и посттравматични състояния. Тя е особено подходяща за рехабилитация на пациенти с множествена склероза, паркинсон както и на пациенти, които се възстановяват от мозъчен инсулт или мозъчно увреждане. Това е модерен инструмент с био-обратна връзка, който освен платформа за медицински центрове ,предлага и специален софтуер за домашно ползване.

   МБАЛНП “Св. Наум” гр.София вече направиха своя правилен избор и смело прекрачиха в бъдещето! Те осигуриха на своите пациенти съвременна и качествена грижа. 

 

 

Коментари