Публикация

Тържествена промоция на дипломантите от специалност “Медицина”

Тържествена промоция на дипломантите от специалност “Медицина”

Дипломантите от випуск-2018 на Медицинския факултет на МУ – Пловдив ще получат своите дипломи за лекари по медицина на 19 декември 2018 г., сряда, от 11.00 часа в Голямата зала на Драматичен театър Пловдив.

 

За 68-ми път Факултетът по медицина на Медицински университет – Пловдив тържествено ще промоцира завършващите медици като едни от най-успешните и с най-висок среден успех випуск – 2018.


152-ма лекари, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия, ще бъдат представени от най-големия факултет на МУ-Пловдив и ще положат своя професионален обет „Хипократовата клетва“ пред медицинската общност, преподаватели и родители.

 

От завършващите 44 са чуждестранни студенти от 12 държави (Турция, Гърция, Германия, Швеция, Македония, Кипър, Сирия, Украйна, Финландия, Холандия, Ирак и Йордания), като от тях 37 са преминали обучение по специалността изцяло на английски език и 7 са с отличен успех.

 

С “отличен” (над 5.50) успех от следването и държавните изпити са 55 дипломанти, а средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.97, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.21.

 

Тазгодишният отличник на випуска е Марин Канарев, който се дипломира с 6.00 от следването и от държавните изпити. Той ще бъде удостоен с плакет „Златен Хипократ”.

 

На церемонията ще бъдат обявени за първи път две поименни стипендии на двама изтъкнати военни лекари, възпитаници на Медицинския факултет, на МУ – Пловдив – генерал Стоян Тонев и полковник Митър Тонев.

 

Стипендиите са учредени от едноименното сдружение и определени от дарителите специално за дипломанти на Медицинския факултет и подпомагане на бъдещото им професионално образование/специализация.

 

Тазгодишният «Промотор» на випуска е проф. д-р Иван Дечев, дм, обичан преподавател и лекар-уролог, ръководител на Катедра „Урология и обща медицина“ и директор на ДЕСО.

Коментари