Публикация

Кръгла маса по проблемите на инвазивната кардиология


Кръгла маса на тема „Състояние, проблеми и тенденции в развитието на инвазивната кардиология” ще се проведе утре във Военномедицинската академия в София.

На форума, който е под егидата на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова, ще бъдат обявени резултатите от извършените в болничната мрежа проверки от агенция „Медицински одит” през април, май и юни.

Ще бъдат представени също данни от инспекциите на НЗОК, мненията на външните консултанти по инвазивна кардиология, участвали в проверките, както и на ръководството на европейските дружества по кардиология.

Целта е да бъдат обсъдени предложения за подобряване на организацията, качеството и ефективността на дейностите в областта на инвазивната кардиология.

В дискусията ще вземат участие заместник-министърът на здравеопазването проф. Иван Миланов, директорът на здравната каса д-р Нели Нешева, националните консултанти по инвазивна  кардиология, по кардиохирургия и по кардиология (доц. Божидар Финков, проф. Генчо Начев и доц. Нина Гочева).

Покана е отправена към председателя на Комисията по здравеопазване д-р Лъчезар Иванов, към представители на Българския лекарски съюз, директори на болници и други. 

Кръглата маса започва в 14:00 часа в зала 10 на ВМА.

Коментари