Публикация

Православен параклис беше открит в двора на Първа САГБАЛ „Св. София“

Православен параклис беше открит в двора на Първа САГБАЛ „Св. София“

Негово Преосвещенство Белоградчишки епископ Поликарп - викарен епископ на Софийска света митрополия, и отец Бисер Костадинов - председател на църковното настоятелство към Първа САГБАЛ „Света София“, осветиха днес параклис в двора на лечебното заведение.

Молитвеният дом носи името „Рождество Христово“

и беше открит само няколко дни преди Коледа.

 

Д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, споделя, че

идеята за изграждане на параклис в двора на болницата се заражда преди повече от 5 години

и изразява благодарност към дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет на Република България за засвидетелстваната подкрепа и съдействие по изграждането на храма.

Молитвеният дом е необходим на нашите пациенти, защото освен от отлична медицинска грижа, те имат нужда от кураж и духовна помощ. В храма ще могат да се помолят и запалят свещ за здраве. Там лекари, пациенти и техните близки ще намират закрила и надежда

– допълни д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.

В официалното събитие се включиха

Георги Йорданов - началник на кабинета на министъра на финансите, Емил Велинов, директор на дирекция „Вероизповедания“ към Министерския съвет на България, д-р Веселин Милев, председател на постоянната Комисия по здравеопазване и социална политика в Столичния общински съвет, д-р Моника Чеуз, директор на дирекция „Здравеопазване“ в Столичната община, Иван Чакъров, кмет на район „Красна поляна“, и д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“.

 

 

Коментари

Добро дело но инициативата и първият дарител не се споменават