Публикация

Дарителска кампания за изграждане на педиатричен и онкохематологичен комплекс към УМБАЛ Св. Георги

Дарителска кампания за изграждане на педиатричен и онкохематологичен комплекс към УМБАЛ Св. Георги

Дарителска кампания за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс стартира в УМБАЛ „Свети Георги“ - Пловдив. Началото й бе обявено на 18 декември по време на Празника на дарителите.

 

Той се отбелязва за пета поредна година в Клиниката по педиатрия и генетични заболявания на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив. Тази година неговото мото е „Пациентите за нас“. Празникът започна с отчет за дейността през 2018 г. от ръководителя на клиничното звено проф. д-р Иван Иванов. Той отбеляза, че броят на хоспитализираните пациенти е бил над 5800, като се отбелязва нарастваща трудност на случаите, които се лекуват.

 

Водещи на тържеството бяха пациенти на клиниката, а в празничната програма се включиха малките изпълнители от НУМТИ „Добрин Петков“ - Пловдив. 

 

Голямата новина на тазгодишното празненство бе обявяването на дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкохематологични пациенти“. Чрез нея ще се набират средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс на територията на База 2 на УМБАЛ „Свети Георги“. Той ще бъде предназначен за Клиника по педиатрия, Клиника по онкология и Клиника по хематология. Всеки желаещ може да дари като изпрати SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонати на Telenor, Mtel и VIVACOM цената на 1 SMS е 1 лв., за потребители на предплатени услуги 1 SMS е 1,20 лв. с ДДС.  Вече има създадена сметка, на която да се събират дарения: BG39 UNCR 7000 1523 3682 66

 

Коледно тържество за малките си пациенти организира също и Клиниката по детска хирургия. В ролята на Дядо Коледа се превъплъти студент от Медицински университет - Пловдив, който раздаде подаръци на децата. Белобрадият старец и останалите участници в празничната програма бяха представители на Асоциацията на студентите медици в МУ-Пловдив. В празненството се включиха също членове на Националния алианс за работа с доброволци и възпитаници на Музикалното училище НУМТИ „Добрин Петков“ – Пловдив. Ръководството на УМБАЛ „Свети Георги“ подари на малките пациенти торта с тематична украса.

 

Текст и снимки: plovdivnow.bg

Коментари