Публикация

Куп подаръци за малките пациенти от Дядо Коледа и баскетболистите на "Академик Бултекс 99"

Куп подаръци за малките пациенти от Дядо Коледа и баскетболистите на "Академик Бултекс 99"

Къде си Дядо Коледа? Къде си Дядо Коледа?, викаха малките пациенти на детско отделение в МБАЛ „Централ Хоспитал“ в Пловдив. Хо-хо-хо!, се разчу от коридора и Добрият Старец влезе в салона, където го очакваха деца от различни възрасти, лекари и медицински сестри.

Погледите на всички се съсредоточиха в червения чувал с подаръците, а Снежанка покани най-дългоочаквания гост в края на годината да седне до елхата. Миг след това коледната приказка за децата започна, а специални гости на тържеството бяха петима баскетболисти на „Академик Бултекс 99“-Пловдив - Адриян Секулов, Венелин Христов, Младен Виткович, Никола Вуйович и Дайшон Найт, както и спортният директор на клуба Тина Димитрова.

Снежанка ги омагьоса с вълшебни думи, за да са в най-добра светлина пред Дядо Коледа и децата танцуваха заедно с нея аниматорски танци под звучите на коледни песни. След това тя покани батковците спортисти да й помагат, докато изиграят „Лимбо рок“ и „Арам-зам-зам“.

В духа на традицията ги помоли да се представят, а след това да изпеят песен или да изрецитират стихче. Забавните игри продължиха – най-напред Снежанка нарисува лицата им, а след това малките пациенти строиха приказни дворци. Преди да получат подаръците си от дядо Коледа, всяко дете обеща да бъде по-добро и по-послушно през Новата година, да яде редовно плодове и зеленчуци и никога повече да не посреща празниците в болница.

Баскетболистите от клуб „Академик Бултекс 99“ ги зарадваха с лакомства, книжки за оцветяне, боички и пъзели. Те им отправиха пожелания за здраве, късмет и много успехи в учението през 2019-а.

Празникът в МБАЛ „Централ Хоспитал“ бе организиран със съдействието на Ортодоксалния орден на Хоспиталиерите и президентът доц. д-р Невен Енчев, който е в Германия, отправи задочни поздрави и им пожела Весела Коледа и щастлива Нова година.

 

Коментари