Публикация

Подписаха Анекса към НРД 2018

Подписаха Анекса към НРД 2018

На официална церемония в Министерството на здравеопазването Българският лекарски съюз и здравната каса подписаха Анекс към сега действащия Национален рамков договор (НРД 2018).

Новите параметри и правила

по които ще работят медиците и лечебните заведения с касата, влизат в сила от 1 януари 2019 г.

Анексът към Националния рамков договор за медицинските дейности 2018 г. е надграждане на действащия в момента НРД и е добра основа за промените, които очакваме да се случат след 1.01.2019 г. Този договор ще допринесе за осигуряване на по-добро качество на лечението на българските граждани и по-добри условия за работа на изпълнителите на медицинска помощ. 

Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на подписването на Анекса.

 

Министър Ананиев посочи, че

мерките, които са заложени в документа, са свързани с подобряване на контрола в системата

„Предстои да разработим редица нормативни актове през първото тримесечие на 2019 г., които отново ще надградят качеството и ефикасността на здравните грижи, както и ще подобрят ефективността на разходването на средствата“, допълни здравният министър.

Хубавото е, че успяхме да договорим балансирано разпределение на близо 500-те милиона лева допълнителни средства за медицински дейности през 2019 г., които ще допринесат за подобряване работата на цялата здравна система. Надяваме се, че новият Анекс ще създаде условия на предвидимост, устойчивост и прозрачност в сектора

- коментира при подписването на документа заместник-министърът на здравеопазването и председател на Надзорния съвет на НЗОК Жени Начева.

 

„Благодарение на конструктивния диалог с министър Кирил Ананиев, със заместник-министър Жени Начева и с управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев, постигнахме доста добри параметри за колегите, които ще работят през следващата година“, заяви председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

 

С подписването на Анекса към Националния рамков договор за медицинските дейности

2018 г. в края на годината се възстановява практиката

 

НРД да влиза в сила от 1-ви януари, за да се изпълнява през цялата година

 

при еднакви условия.

Коментари