Публикация

Хирурзите от „Пирогов” се обучават със специален тренажор

Хирурзите от „Пирогов” се обучават със специален тренажор

Клиниката по хирургия на университетската спешна болница „Пирогов” получи като дарение специален тренажор, за да могат

младите лекари да усвояват специфичните детайли при лапароскопските операции 

Специалният апарат е дарение от фирмата „Джонсън & Джонсън България”. Компанията подпомага активно своите партньори в продължителното, следдипломното обучение на медицинските специалисти на всички нива.

 

Благодарение на доброто партньорство през 2018 г.

4 групи млади лекари от хирургията на „Пирогов” имаха възможност да посещават специални курсове във ВМА

Три от групите бяха в Клиниката по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия - с ръководител проф. Никола Владов, а една - в Клиниката по ендоскопска хирургия - с ръководител доц. Пламен Иванов.

 

В знак на съпричасност към целия обучителен процес, фирмата „Джонсън & Джонсън България” предоставя на пироговската хирургия за безвъзмездно ползване много полезен тренажор. Чрез него младите специалисти могат да упражняват и развиват умения като лапароскопски манипулации, хирургически шевове, координация на ръцете в лапароскопски условия и т.н.

Този тренажор е само първата стъпка в дългия обучителен процес по миниинвазивна хирургия

Фирма „Джонсън§Джонсън” има сключен договор с Военна болница, където ще продължи обучението на хирурзи и през 2019 г. Там хирурзите ще могат да присъстват и на хирургия на живо. Така предложените форми на обучение дават шанс за комплексна предварителна подготовка, без рискове за увреда.

 

Смятаме, че по този начин компанията ни допринася както за добрата медицинска практика, така и за безопасността и ползите на по-добре лекувани и доволни пациенти, споделят от компанията.

Коментари