Публикация

Първото бебе за 2019 година, родено в Болница ВИТА, е момиченце

Първото бебе за 2019 година, родено в Болница ВИТА, е момиченце

Малката Емили е родена в първия ден на Новата  2019 година в 4 часа и 39 минути сутринта със секцио по спешност. Тя е първото дете за семейството и има перфектните мерки 3 кг и 300 грама при ръст 52 см.

Последното бебе, проплакало в Родилното отделение на Болница ВИТА за изминалата 2018 година е момче. Общо за 2018 г. в болница ВИТА са родени 573 деца, което е доста повече, сравнено с 2017 година.

Според д-р Чорбова, която ръководи Родилното отделение в Болница ВИТА, въпреки общия спад в статистиката на раждаемостта на национално ниво: „ В нашата болница имаме добра новина - ражданията се покачват с всеки изминал месец, благодарение на новата ни модерна база, както и на прекрасните ни специалисти.

Новопостроената сграда на Болница ВИТА на улица “Филип Кутев“ 10 е оборудвана с модерна апаратура и позволява на всички пациенти да се докоснат до едно различно здравеопазване на европейско ниво. Това е причината все повече родилки да избират да дадат живот на децата си при нас.“

Благодарим на чудесния екип от специалисти, които помогнаха Първото бебе за годината да дойде на белия свят, а това са д-р Чорбова, д-р Николов, д-р Иванова, на анестезиолога д-р Грозев, както и на акушерките Цвети Димова, Първанова и Краси Кьосева.

 

Коментари