Публикация

Момиче е първото бебе за 2019 г. в „Майчин дом“

Момиче е първото бебе за 2019 г. в „Майчин дом“

Първото бебе в университетската акушеро-гинекологична болница „Майчин дом“ за 2019 г. е момиче, родено по естествен начин малко след 5:00 часа сутринта в първия ден на новата година.

Детето е трето в семейството, има две по-големи сестри и е с перфектно тегло от 3,100 кг

Последното бебе за изминалата 2018 г. е момче, родено по спешност с Цезарово сечение, съобщи завеждащият екипа на нощното дежурство в болницата д-р Светлозар Славов.

 

Той добави, че работата през нощта срещу Нова година е била в обичайните си темпове.

Общо за 2018 г. в болница „Майчин дом“ са родени 3 581 деца

което е по-малко, сравнено с миналата година, когато са били малко над 4 000. По данни на д-р Емил Гърчев, който ръководи медицинския екип в дневната смяна на 1 януари, тези данни отразяват общия спад в статистиката на раждаемостта на национално ниво, а университетската болница продължава да бъде лидер по брой раждания в страната.
По думите на д-р Гърчев средно всяко 14-ото българско дете се ражда именно там, като болницата поддържа обичаен темп от средно 10 раждания на денонощие.

„Майчин дом“ е най-голямата и най-старата специализирана АГ болница у нас

където се проследяват и обработват най-сложните медицински случаи от цялата страна. Тя е единствената АГ болница в България с комплексна услуга за женско здраве и профилактика на бременността, включваща ехографски изследвания, биохимичен скрининг и неинвазивни ДНК тестове за диагностика на вродени генетични заболявания на плода, ръководени от Националната генетична лаборатория.

Коментари

г-н Илия Илиев
7 яну 2019 15:23

Да,позная ли Сиганче от кв.Надежда в Сливен!ЦИганите са бъдещето на България!