Публикация

Група Психодрама

Група Психодрама

„Аз съм другият, а групата е огледалото. Но също и аз съм си аз, а другият е този, който ме изненадва в огледалото.”


Всички ние сме част от група, независимо дали работим, учим, забавляваме се, или пътуваме. Дори когато сме сами, пак сме свързани с другите. Те присъстват в нашите мисли и представи. Другите може да ни оценяват, окуражават, помагат или пречат, но винаги играят важна роля в нашия живот. Чрез групата ние се оглеждаме, но също така разбираме повече и за света около нас.
Може би Вие сте от хората, които искат да разберат себе си. В нашата група няма да узнаете всичко, но ще научите повече за Вашите желания, стремежи, нещата, които Ви провалят, плашат или вълнуват.


Подходът на нашата работа в група е психодраматичен. Това включва влизане в различни роли, разиграване и изследване на въображаеми и реални ситуации, които Ви смущават, плашат, гневят, тревожат или провокират любопитството Ви. Важно е не да играете красиво или артистично, а да усетите какво Ви харесва и какво не, да погледнете себе си отстрани и през призмата на другите, да опитате нещо различно, интересно или страшно, да изследвате Вашите идеи и мечти.


Най-важното правило е това на конфиденциалността – всичко, което казвате остава в групата. Това е необходимо, за да създадем среда, в която да експериментирате и да общувате пълноценно с другите.


Опитът в психодраматична група е ценен за всички, които работят с хора и/или искат да изследват свои лични въпроси и вълнения.

Формат


Работа в група от 5 до 10 участника, веднъж седмично, в рамките на 2 часа.

 

Дати: 19.01, 26.01, 02.02 и 09.02 от 10:00ч.

Място: Зала Добро, ул. Парчевич №15, Пловдив


За контакти и записване:
Екатерина Виткова, тел. 0886840909

Коментари