Публикация

Детските храни понякога са "твърде сладки"


Повече от половината храни, предназначени за деца, са съставени от твърде големи количества захар, твърдят канадски учени.

Те са установили, че 53% от детските храни съдържат 20% калории, идващи от захари.

Специалистите изследвали нивата на захарта и натрия в 186 продукта (пюрета, сладкиши, бисквити, мляко и др.).  

Резултатите, публикувани в Journal of Public Health, показали, че завишените нива на захар се дължат на липсата на универсален стандарт.

Хората по принцип смятат, че детските храни трябва да са по-полезни и безопасни, но се оказва, че това не е вярно. Учените препоръчват да се четат по-внимателно етикетите на стоките, тъй като там често е обозначено наличието на нездравословни съставки. Просто не им се обръща необходимото внимание.

" }-->

Коментари