Публикация

Магнезият – една от тайните на красотата


Искате ли да останете млади, красиви и здрави?

За тази цел всекидневно полагате немалко усилия, но резултатът все не ви удовлетворява.

Причината може да се окаже съвсем проста – страдате от недостиг на магнезий в организма. При дефицит на този елемент здравето и красотата стават трудно постижими.

В организма на жената се съдържат средно около 25 грама магнезий. Но това малко количество оказва наистина магично въздействие върху всяка клетка в тялото, играейки ключова роля в енергийния обмен, и взима участие в повече от 300 биохимични процеса в организма.

От този елемент зависят регулярният месечен цикъл, овулацията, зачеването и нормалното протичане на бременността. Магнезият е жизнено необходим за нормалната работа на нервната система, а неговият недостиг оказва негативно влияние върху външността.

Нездравословната бледост, отоците, преждевременните бръчки може да са последица от дефицита на този удивителен елемент.

Често жените се чудят защо ги нападат емоционални проблеми, станали са плачливи, раздразнителни, развалили са отношенията с партньора си и с колегите. А всичко това може да се дължи на недостига на магнезия, което е довело до нарушения в провеждането на нервните импулси.

Най-богати на магнезий са зрелият боб, рибата, зеленият фасул, спанакът, пълнозърнестият хляб, овесените ядки, булгурът, бананите, портокаловият сок, ядките.

Коментари