Публикация

Столичната община със стипендии за студенти от Медицинския колеж

Столичната община със стипендии за студенти от Медицинския колеж

„Вярвам, че всички Вие сте силно мотивирани да помагате на хората. Избрали сте труден път, но силно мотивиран и удовлетворяващ“.

 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на

церемония по връчване на дипломите на абсолвентите от випуск 2018 г. на Медицински колеж „Йорданка Филаретова“

към Медицински университет – София.

 

По думите на кмета Фандъкова „за Столичната община е изключително важно да има добре подготвени хора в системата на здравеопазването“.

Миналата година учредихме програма за предоставяне на стипендии на студенти по специалност „Медицинска сестра“ във Факултета по обществено здраве към Медицинския университет и предстои първите одобрени от тях да получат своите възнаграждения. Тази година в програмата ще включим и Медицинския колеж, за да има възможност да насърчим и подкрепим повече студенти

- каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Всяка година между 150 – 200 студенти от Медицинския колеж имат практически обучения в общинските болници

Столичната община има ясни управленски приоритети за развитие на общинското здравеопазване, затова е особено важна ролята на хората, които работят. Общината инвестира в ремонти и оборудване в общински болници, ДКЦ-та и отделя между 8 – 10 млн. лв. от своя бюджет за дофинансиране на здравни услуги в общинските болници, които не се покриват от НЗОК.

 

На церемонията присъстваха ректорът на Медицинския университет проф. Виктор Златков, проф. Цекомир Воденичаров – декан на Факултета по Обществено здраве, проф. Захарина Савова – заместник-директор на Медицинския колеж „Йорданка Филаретова“.

 

 

снимки: Столична община

Коментари