Публикация

Медици премериха знанията си в специална викторина

Медици премериха знанията си в специална викторина

Лекари и студенти провериха своите знания във първия по рода си pub quiz на медицинска тематика. Събитието се проведе на 16 януари в София и бе организирано от д-р Лилия Бърдарска и д-р Любомир Димитров от отделението по детска кардиология в Националната кардиологична болница.

 

Д-р Бърдарска разказа пред CredoWeb, че идеята им е хрумнала след участие в подобно събитие, което не е било на медицинска тематика. Лекарите много са харесали идеята и са решили да позабавляват своите колеги в неформална обстановка. Най-напред д-р Бърдарска и д-р Димитров са създали събитие във Фейсбук, където са се отзовали над 600 души.

 

„Поканихме наши приятели, а те свои. Събитието придоби голяма популярност. Сформирахме 15 отбора от по пет човека всеки, като имаше и много голяма публика. Решихме кръговете да са „История на медицината“, „Медицина и изобразителното изкуство“, „Медицина, спорт и политика“, „Медицина и литературата“ и „Медицина и киното“. Искахме викторината да обхване различни теми, за да може хора от различни специалности, с различни интереси извън медицината, да участват. Присъстваха  ортопеди, анестезиолози, педиатри, студенти по медицина, колеги от други болници“, каза д-р Бърдарска.

 

Тя добави, че след успеха на събитието, колегите й обмислят провеждането на ново. Този път се обсъжда възможността викторината да е свързана с някаква кауза.  

Коментари