Публикация

ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ БАПЗГ ПРЕДОСТАВЯ НА АКУШЕРКИТЕ КУРС ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ПО ИЗБОР

ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА РОДИЛНАТА ПОМОЩ БАПЗГ ПРЕДОСТАВЯ НА АКУШЕРКИТЕ КУРС ЗА ДИСТАНЦИОННО ОБУЧЕНИЕ ПО ИЗБОР

Повече акушерки и повече бебета за България си пожелават от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи в Деня на родилната помощ, който по традиция се отбелязва днес, 21 януари. В момента у нас работят 3578 акушерки, което е наполовината от нуждите на здравните заведения у нас.

 

Във връзка с празника ръководството на БАПЗГ реши да предостави на акушерките в цялата страна безплатен курс за дистанционно продължаващо обучение. Всяка акушерка с редовно членство в БАПЗГ ще има възможност да си избере курс и да получи кредитни точки за него. В момента Асоциацията предлага 12 курса, сред които “Профилактика на рака на маточната шийка – роля на акушерката”, "Промоция на здраве. Здравно образование", "Конфликти в здравеопазването", “Разпознаване симптомите на насилие” в две части, “Оценка на качеството на здравните услуги – подходи, методи и техники”, "Управление на човешките ресурси в здравните грижи" и други.

 

Желаещите да се възползват трябва да направят избор на курс и да се регистрират за него от 1 до 14 февруари 2019 г., включително. Курсовете за дистанционно обучение могат да се видят в онлайн платформата за дистанционно обучение, позиционирана в сайта на БАПЗГ (www.nursing-bg.com), раздел "Дистанционно обучение".  На същото място става и регистрацията за обучение. Курсистите ще имат възможност да усвоят учебния материал в рамките на две седмици (15 - 28 февруари 2019 г.). В края на курса трябва да попълнят изпитен тест, който ще бъде оценен. Успешно завършилите ще получат съответния брой кредитни точки по Единната кредитна система на БАПЗГ за продължаващо обучение.

 

Използвайки формата за дистанционно обучение специалистите по здравни грижи пестят време и средства за надграждане на своите знания, без да е необходимo да отсъстват от работа или от вкъщи, обясниха от съсловната организация.

 

 

Коментари