Публикация

RS7 Intelli IT, е първият автоматичен апарат за кръвно налягане за китка на OMRON валидиран клинично за употреба при хора с наднормено тегло

Поради бързо нарастващото разпространение на затлъстяването като тежест на сърдечносъдовия риск, даването на възможност на хората с наднормено тегло да вземат информирани решения за тяхното здраве става критично. Това вече е възможно с този нов апарат за кръвно налягане на OMRON, клиничната валидация за използване при население с наднормено тегло, беше обявена на Конгреса на ESC 2018 в Мюнхен.

Омрон аарат за кръвно за китка RS7 Intelli IT
Omron RS7 Intelli IT 

HOOFDDORP, 28 август 2018 г. - Според Международната асоциация по хипертония високото кръвно налягане причинява над 10 милиона смъртни случая всяка година и е най-значимият рисков фактор, допринасящ за глобалната смъртност. Това е особено притеснително при хората с наднормено тегло, защото затлъстяването е основна причина за хипертония, което представлява 65-75% от риска от есенциална хипертония. След проучване, проведено от Framingham, 78% от хипертонията при мъжете и 65% при жените могат да се дължат на наднормено тегло. Тъй като затлъстяването нараства бързо като тежест на сърдечно-съдовия риск, то е преминало от пето към трето място между 2000 и 2013 г., като контролирането на хипертонията при хора с наднормено тегло е от решаващо значение.
####
Все пак, получаването на точни показания в тази подгрупа с традиционните устройства е изключително голямо предизвикателство: големи и изключително големи маншети в повечето домашни апарати за кръвното налягане са рядкост, конусовидната форма на ръката прави трудно или невъзможно да се увие ръката с маншета равномерно (и следователно, кръвното налягане е надценено) и дебелината на подкожната мастна тъкан засяга компресията на артериите и по този начин може да доведе до неправилно отчитане.
Сега OMRON RS7 Intelli IT, който ще бъде достъпен за потребителите по-късно тази година, разширява дългогодишната традиция на OMRON за точност и неумолим стремеж към качество в областта на мониторите за кръвното налягане за китка. Следователно, хората с наднормено тегло ще получат точни показания за кръвното си налягане, за да направят заедно с техните лекари иформирани решения касаещи тяхното здраве и начин на живот. Естествено, уредът също е валидиран и подходящ за употреба от всички.

RS7 Intelli IT obesity validated
Omron RS7 Intelly IT obesity validated

Според протокола, определен от Европейското дружество по хипертония, клиничната валидация на OMRON RS7 Intelli IT, проведена от д-р Роланд Асмар и представена на Конгреса на ЕСК 2018 в Мюнхен, показа точни резултати, еквивалентни на тези, получени в кабинета на лекаря. В съотношение с тези резултати, насоките на ESC / ESH за лечение на артериална хипертония препоръчват диагностицирането на хипертонията да се основава на измервания „извън офиса“ с домашни монитори за кръвното налягане.
OMRON твърдо вярва в необходимостта да се отиде по-далеч, отколкото просто да се получи клинична валидация като цяло за населението, но също така да се проведат проучвания в специфични групи като хората с наднормено тегло, бременните жени и пациентите с диабет. Резултатите от клиничната валидация при хора с наднормено тегло потвърждават нашите убеждения и ние сме горди да предложим повече и по- професионализирани устройства с течение на времето ”, каза Лучия Прада, маркетинг директор на OMRON Healthcare Europe.
Нов обхват на китката, който носи уникални ползи за потребителите
Едно от най-често срещаните опасения при уредите за китката е, че неправилното позициониране влияе върху точността на измерването. Това вече не е така с OMRON RS7 Intelli IT, тъй като е оборудван с усъвършенстван LED сензор за позициониране , който мига, ако ръката не е правилно позиционирана. За да добавим още, новият OMRON RS7 Intelli IT се синхронизира с приложението OMRON connect, така че потребителите могат да проследяват напредъка си с времето и е напълно безшумен. Той също така включва индикатор за нивото на кръвното налягане, разпознаване на неравномерен сърдечен ритъм/аритмия/, откриване на движение на тялото и функция за осредняване, съхранява до 100 памет за 2 потребителя.
В допълнение към RS7 Intelli IT, OMRON ще пусне изцяло нова гама от апарати за китка, клинично валидирани за използване от населението, с различни функции, съобразени с различните нужди и начин на живот. Цялата гама е лесна за използване на китката, без тръби, малка и преносима, идеална за пътуване, луксозна и компактна.
Тази нова технология е част от поредица разработки, дълбоко вкоренени в японското наследство на иновациите на OMRON. Проектирайки устройства за носене, които да се използват в движение, OMRON дава възможност на пациентите да получат информация за ситуацията в реално време, така че те да могат да контролират тялото си и да вземат подходящи медицински и жизнени решения, за да живеят с нулев компромис по отношение на здравето си.
###
ЗА OMRON HEALTHCARE Ангажирани да помагат на хората да живеят по-активно и с нулев компромис. OMRON Healthcare е световен лидер в областта на клинично доказано иновативно медицинско оборудване за здравен мониторинг и терапия.
През своята 85-годишна история OMRON Healthcare се стреми да подобри живота и да допринесе за по-добро общество чрез разработване на иновации, които помагат на хората да предотвратяват, лекуват и управляват своите медицински състояния, както у дома, така и в клиничната практика в над 117 страни.
OMRON Healthcare е глобалната марка № 1 в двата сегмента, монитори за кръвно налягане, с над 200 милиона продадени устройства, както и небулайзери за респираторно лечение с над 30 милиона продадени устройства. Допълнителните основни продуктови категории на компанията са нискочестотно оборудване за болкоуспокояване/електростимулатори/, монитори за телесна композиция и електронни термометри.
OMRON Healthcare Group е със седалище в Киото, Япония.

OMRON Healthcare Europe BV е подразделението отговарящо за Европа, Русия, Близкия Изток и Африка и предоставя услуги на клиенти в повече от 74 страни.
Ексклузивен дистрибутор за България е ДИНИ ОТС ООД

тел:0700 10 246

office@diniotc.com www.diniotc.com

Препратки:
1 Получени от www.maymeasure.com

2 Получени от www.maymeasure.com

3 (Честота и прекурсори на хипертония при млади възрастни: изследването Framingham Offspring. Prev Med. 1987; 16: 235–251). 4 Lancet, 2015. http://dx.doi.org/10.1016/S0140-6736

към нула сърдечно съдови събития

Коментари