Публикация

30% ръст на раждаемостта в болница „Токуда“

30% ръст на раждаемостта в болница „Токуда“

Екипите на Отделението по акушерство и високорискова бременност и Отделението по неонатология в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда

отбелязаха с тържествен водосвет Деня на родилната помощ – 21 януари

Доц. Петър Марков, началник на Отделението по акушерство и гинекология, и д-р Радка Масларска, началник на Отделението по неонатология, благодариха на всички свои колеги за отличната работа през изминалата година и пожелаха здраве и успехи на екипите, гостите и младите майки.

 

Д-р Масларска отбеляза добрата съвместна работа на двете отделения, един от факторите за увеличения брой раждания в болницата през изминалата година.

„Ще продължим заедно да осигуряваме качествена медицинска грижа и да се борим за всеки един живот”, допълни неонатологът. 

 

Изпълнителният директор на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда д-р Венелина Милева също приветства медицинските екипи и гостите по случай празника.

„Човеколюбие” е най-честата дума в молитвите от тържествения водосвет на отец Радко и човеколюбието е в основата на работата на екипите на отделенията по акушерство и гинекология и неонатология, отбеляза д-р Милева.

Тя благодари на всички лекари, акушери, сестри и санитари за професионализма, усилената работа и постигнатите високи резултати.

Ритуалът продължи с измиване на ръцете на

д-р Сузана Нашар

- началник на родилния сектор, и на ак. Светлана Николчева от млада майка, родила в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Бяха осветени и благословени всички структури в Отделението по акушерство и гинекология и Отделението по неонатология.

 

През 2018 г. ражданията в Токуда бележат ръст от над 30% до 1260

Тенденцията за повече раждания в болницата не съвпада с общата демографска картина в страната, която е с негативен знак, но е успех за болницата и белег за предпочитанията на пациентите, отбеляза д-р Нашар. 

Отделението по неонатология също регистрира

голям ръст на броя лекувани бебета

- в интензивния сектор през изминалата година са приети над 140 бебета с ниско и екстремно ниско тегло. Отделението е с най-висока компетентност и референтен център за високоспециализирана грижа за недоносени бебета.

 

За да отговори на пациентския интерес и увеличението на ражданията в болницата, през тази година

Болница Токуда планира създаването на нова структура за майчино и детско здраве

която ще обхване цял етаж с 4 крила.

Коментари