Публикация

14 области вече са в грипна епидемия

14 области вече са в грипна епидемия

Грипната епидемия се разраства. От днес към засегнатите области се включва и Хасково. Заради повишена заболеваемост в епидемия са още Сливен, Бургас, Стара Загора, Шумен, Пазарджик, Перник, Силистра, Ямбол и Смолян, Добрич, Пловдив, София-област и Варна. В предепидемична обстановка са Плевен, Русе, Кюстендил и Кърджали.

 

Жертвите на грипа са официално две

 

дете от Благоевград и мъж от Пазарджик.

За съжаление при всяка грипна епидемия, дори да не е широко разпространена, има смъртни случаи. Най-уязвими са малките деца, възрастните хора с хронични заболявания и имунокомпрометирани състояния

- каза д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари , пред bTV.

 

Той поясни, че

грипният вирус се развива мълниеносно

Най-честите симптоми са висока температура, болки в мускулите, в ставите, в очите, силно главоболие, гадене, обща отпадналост.

 

„Човек не може да отиде на лекар, буквално е смазан“, отбеляза д-р Миндов.

 

Той препоръча максимално бързо след появата на признаците да се посети личният лекар, който да назначи

лечение със специфични противовирусни препарати

При взимане на тези препарати в първите часове човек може да се оправи за 24 часа, уточни общопрактикуващият лекар. 

Той допълни, че негови пациенти, които са се имунизирали с четиривалентната ваксина преди зимния сезон, не са се разболели.

Коментари

Бременни жени, малки деца, възрастни и хора с хронични заболявания - това е категория със слаб имунитет заради дефицита на йод. В ТЕЧЕНИЕ на 17 минути почти всичката кръв, която циркулира в нашия организъм, минава през щитовидната жлеза. В тази жлеза се намира най-добрият антисептик - ЙОД, който ако се приема ЕЖЕДНЕВНО, УБИВА ВСИЧКИ УСТОЙЧИВИ И НЕЙСТОЙЧИВИ МИКРОБИ!     Всеки трябва да знае, че ежедневно постъпващият в организма С ХРАНАТА И ВОДАТА БЕЗОПАСЕН ЙОД сваля напрежението и стреса, поддържа пълноценната дейност на щитовидната жлеза и като следствие нормализира обмяната на веществата, интензивно чисти кръвта от вирусна, бактериална, паразитна и гъбични инфекции, от хранително, алкохолно, никотиново и наркотично отравяне, от вредните примеси във въздуха, изцяло неутрализира действията на радиацията. ПРОФЕСОР Aбрахам Г.Е. (Abraham GE) , акушер, гинеколог и ендокринолог в Медицинския институт в Калифорнийския университет в Лос Анджелис, директор на американския център Хантер, счита че "... Най-ефективният начин за унищожаване на нацията е липсата на йод в храната". "... Най-лекият и най-ефективен път за разстройство на здравето на нацията - това е дефицитът на йод в хранителните продукти." "... Дефицитът на йод в хранителните продукти е форма на вътрешен биотероризъм."