Публикация

Задайте своя въпрос към графиня Волфскийл, натуропат от Германия

Задайте своя въпрос към графиня Волфскийл, натуропат от Германия

Кога и как се прилага Шуслеровата терапия в  различните стадии на възпалението е темата на медицинска дискусия, стартирала преди дни в CredoWeb. Модератор е графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, натуропат и Шуслеров терапевт, автор на книги за терапията със солите на д-р Шуслер, лектор от Съюза по биохимия в Германия (BBD). Тя е и преподавател към Свободния съюз на германските натуропати (FVDH), както и ръководител на школата за натуропати SURYA в Райхенберг при Вюрцбург.

 

Дейността на тези специалисти в Германия е регламентирана със закон. За да имат право да работят като натуропати, те преминават двегодишно обучение и се явяват на изпит пред държавна комисия.  

 

Графиня Волфскийл е добре позната вече в България с книгите си за Шуслеровите соли, а и с обученията си на живо за лекари. Сега медицинските специалисти в CredoWeb имат шанса да се докоснат до нейния опит. Всеки участник в дискусията може да задава въпросите, които го вълнуват или да се включи с коментари. Фокус на обсъжданията са възпаленията, свързани със сезонните инфекции сега, но всеки може да пита това, което го вълнува.

Включи се в дискусията сега през този линк

Шуслеровите соли навлязоха и станаха популярни преди 8 г. в България, но в Германия този вид терапия се ползва с доверието на лекари и пациенти повече от столетие.

 

  • Как се използват солите за профилактика и лечение на грип?
  • Възможно ли е успоредното им използване с хормонална, антибиотична, кортизонова и антиалергична терапия?
  • Помагат ли те и как при ревматизъм и фибромиалгия?
  • Какъв е подходът при сухи крусти и кървене от носа?
  • Има ли разлика в дозировките за деца и възрастни?

Това са само част от въпросите към графиня Волфскийл. В отговорите си тя дава подробни съвети не само за схемите на прием, но и за различните форми, под които може да се вземат Шуслеровите соли – като таблетки за смучене или горещ разтвор.

 

Дискусията е за медицински специалисти. Ако не сте такъв, но имате въпрос за Шуслеровите соли, моля напишете го като коментар под тази статия. 

Коментари

Каква дозировка може да се използва Шуслерова сол № 10 при пациент с чернодробна декомпенсация без асцит?

Здравейте. Когато дете на 2 г има субфибрилна температура до 38,5, в лекциите казаха , че се дава по една таблетка ШС номер 3 през 10 минути. Въпросът ми е все пак колко е максималната доза, която мога да дам?

Не мога да разбера, защо в медицинска платформа се дава трибуна за шарлатания !!!