Публикация

Задайте своя въпрос към графиня Волфскийл, натуропат от Германия

Задайте своя въпрос към графиня Волфскийл, натуропат от Германия

Кога и как се прилага Шуслеровата терапия в  различните стадии на възпалението е темата на медицинска дискусия, стартирала преди дни в CredoWeb. Модератор е графиня Ангелика Волфскийл фон Райхенберг, натуропат и Шуслеров терапевт, автор на книги за терапията със солите на д-р Шуслер, лектор от Съюза по биохимия в Германия (BBD). Тя е и преподавател към Свободния съюз на германските натуропати (FVDH), както и ръководител на школата за натуропати SURYA в Райхенберг при Вюрцбург.

 

Дейността на тези специалисти в Германия е регламентирана със закон. За да имат право да работят като натуропати, те преминават двегодишно обучение и се явяват на изпит пред държавна комисия.  

 

Графиня Волфскийл е добре позната вече в България с книгите си за Шуслеровите соли, а и с обученията си на живо за лекари. Сега медицинските специалисти в CredoWeb имат шанса да се докоснат до нейния опит. Всеки участник в дискусията може да задава въпросите, които го вълнуват или да се включи с коментари. Фокус на обсъжданията са възпаленията, свързани със сезонните инфекции сега, но всеки може да пита това, което го вълнува.

Включи се в дискусията сега през този линк

Шуслеровите соли навлязоха и станаха популярни преди 8 г. в България, но в Германия този вид терапия се ползва с доверието на лекари и пациенти повече от столетие.

 

  • Как се използват солите за профилактика и лечение на грип?
  • Възможно ли е успоредното им използване с хормонална, антибиотична, кортизонова и антиалергична терапия?
  • Помагат ли те и как при ревматизъм и фибромиалгия?
  • Какъв е подходът при сухи крусти и кървене от носа?
  • Има ли разлика в дозировките за деца и възрастни?

Това са само част от въпросите към графиня Волфскийл. В отговорите си тя дава подробни съвети не само за схемите на прием, но и за различните форми, под които може да се вземат Шуслеровите соли – като таблетки за смучене или горещ разтвор.

 

Дискусията е за медицински специалисти. Ако не сте такъв, но имате въпрос за Шуслеровите соли, моля напишете го като коментар под тази статия. 

Коментари

Каква дозировка може да се използва Шуслерова сол № 10 при пациент с чернодробна декомпенсация без асцит?

Уважаема д-р Иванова, вашият въпрос е от голямо значение. Чернодробната декомпенсация наистина представлява голямо предизвикателство.

За дозировката: Тъй като сте педиатър, предполагам, че питате за дете или тийнейджър. И в двата случая втривайте с леко потупване Шуслеров мехлем №10, сутрин и вечер, в областта на черния дроб.

Препоръчвам и прием на Шуслерова сол №10 - три пъти по една или три пъти по две таблетки. След наблюдение дозата може да бъде напасната и евентуално увеличена до три пъти по 3 таблетки или 3 пъти по 5 таблетки.

В добавка - Гастритол, този фитопродукт със сигурност би бил полезен, тъй като неутрализира ендотоксините в червата, преди те да попаднат през порталната вена в черния дроб.

Поздрави, графиня Волфскийл


Sehr geehrte Frau Dr. Ivanova,
Ihre Frage ist von großer Bedeutung. Eine Leberdekompensation bedeutet letztendlich schon eine große Herausforderung.
Die Dosierung: Da Sie Kinderärztin sind, gehe ich davon aus, dass Sie für ein Kind oder einen Jugendlichen anfragen:
Auf jeden Fall Salbe Nr. 10 morgens und abends über dem Leberbereich einklopfen.
Das Schüßler Salz selbst 3 x 1 bis 3 x 2 nach Beobachtung kann die Dosierung auch angepasst werden. Ev. 3 x 3 bis 3 x 5 Tab.
Hilfreich wäre sicherlich auch das Gastritol, weil es im Darm schon die Endtoxine bindet, bevor diese über die Pfortader in die Leber kommen.
Liebe Grüße
Gräfin Wolffskeel

Здравейте. Когато дете на 2 г има субфибрилна температура до 38,5, в лекциите казаха , че се дава по една таблетка ШС номер 3 през 10 минути. Въпросът ми е все пак колко е максималната доза, която мога да дам?

Уважаема д-р Ирманова, моите препоръки за приложение на Шуслерови соли при дете на 2 години с температура до 38,5 градуса са да не се надхвърлят 6 - 8 давания дневно. Солите на д-р Шуслер бързо дават резултат и температурата скоро ще спадне до приемливо ниво. След това интервалите между приемите могат да бъдат удължени и така с 6 - 8 дози може да бъде достигнат желаният резултат.
Поздрави от Германия
Графиня Волфскийл

Sehr geehrte Frau Dr. Irmanova
Aus meiner Sicht, kann bei einem 2jährigem Kind, wenn bei Fieber bis 38,5 die Gaben sofort eingesetzt werden, es am Tag nicht über 6 – 8 Gaben kommen. Die Schüßler Salze haben Ihre Wirkung und das Fieber wird sich sofort auf ein gutes Niveau einpendeln. Dann können eh die Abstände verlängert werden und somit sind mit 6 – 8 Gaben diese Stufe gut zu erreichen.
Liebe Grüße aus Deutschland
Gräfin Wolffskeel

Не мога да разбера, защо в медицинска платформа се дава трибуна за шарлатания !!!

Д-р Желязов, понеже лично познавам графиня Волфскийл, си позволявам да ви отговоря. За да получи право да практикува като натуропат в Германия, човек преминава през двегодишно обучение, след което се явява на изпит пред експерти от съответната германска провинция. Нещо повече - самата графиня ръководи такова училище по натуропатия - право, което е извоювано чрез лиценз, който в Германия не се дава просто така, а е признание за експертност. 

Дейността на натуропатите е регламентирана строго и подлежи на контрол. Не става дума в никакъв случай за самозвани лечители или шарлатани. Наистина, те практикуват и с алтернативни лечебни методи - хомеопатия, билколечение и т.н., но в много случаи си сътрудничат с лекарите, които лекуват съответния пациент с методи на конвенционалната медицина. Хомеопатията се прилага съвсем легално в Европа, независимо от споровете около нея. Редица немски здравни каси дори заплащат лечението с такива препарати. Графиня Волфскийл е доста отговорен човек и не би си позволила да създава погрешни очаквания на хората за резултатите от методите, които прилага. А всеки има право на избор с какво и как да се лекува. Поздрави!