Публикация

Проф. Валтер Клепетко със Златен почетен знак на МЗ

Проф. Валтер Клепетко със Златен почетен знак на МЗ

Министър Кирил Ананиев награди със Златен почетен знак на Министерството на здравеопазването I-ва степен с лента проф. д-р Валтер Клепетко, президент на Европейската асоциация за гръдна хирургия и белодробни трансплантации и ръководител на Клиниката по белодробна хирургия в университетска болница Виена (АКХ).

Отличието се връчва на проф. Клепетко в израз на признателност към професионалното му отношение, хуманност и ефективна работа

с българските пациенти и медицински специалисти.

 

„Това е нашето признание за всичко, което правите за българските граждани. Заслужавате го“, заяви Кирил Ананиев по време на награждаването.

Силно съм убеден в добрите резултати, които ще постигнем. Убеден съм, че нещата, които днес ще съобщим, ще бъдат приети с голяма радост и удовлетворение. Това е една надежда за много хора, изтъкна министърът.

Проф. Клепетко изрази удовлетворение от проведените конструктивни разговори.

 

„Накрая винаги става дума за хората и нашата награда ще бъде, когато видим, че тези хора са получили шанс за живот и то с добър стандарт“, отбеляза професорът.

Проф. Клепетко е роден на 26 февруари 1955 г. във Виена, Австрия

 

През 1978 г. завършва Медицинския университет във Виена. Той е сред доайените на белодробната трансплантология в Европа.

Коментари