Публикация

В Токуда се провежда „Български бифуркационен курс“

В Токуда се провежда „Български бифуркационен курс“

Курс за лечение на бифуркационни лезии се провежда от днес до неделя в Клиниката по Кардиология на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда. Началникът на клиниката и председател на Дружеството по интервенционална кардиология д-р Валери Гелев обясни, че става въпрос за по-сложни случи при терапията на запушване на съдовете и артериите на сърцето - тези на разклоненията на основните сърдечни артерии. По думите му, тази година лекциите и уъркшоповете са фокусирани върху третирането на хронични оклузии.

 

„Това е осмото подред събитие, което организираме, от които четири са в нашата болница. През различните години курсът се обогатява с нови теми. Миналата година беше насочен към функционална оценка на стесненията а съдовете и оценка на съдовете с интракоронорен и вътресъдов ултразвук“, каза д-р Гелев.

 

Той добави, че за курса са се регистрирали над 120 лекари от 17 страни. Днешният уъркшоп се предава на живо и специалистите могат да наблюдават от аулата на болницата, какво се случва в катетаризационната зала.

 

„Лекарите, които работят в залата, в голямата си част са добре известни имена в тази област от цял свят. Този уъркшоп е посветен на по-младите колеги инвазивни кардиолози. Те имат шанса да работя под ръководството на водещи инвзивни кардиолози и да им задават въпроси. Утре е по-академичната част, в която се изнасят новости в инвазивното лечение на сърцето“, заяви д-р Гелев.

 

Лектори в тридневните практически и теоретични сесии са още: проф. Джордж Сиянос, (Универститетска болница Солун), консултант на Клиниката по Кардиология в Болница Токуда, проф. Горан Станкович (Белград, Сърбия), д-р Камбис Машайекхи (Сърдечен център Фрайбург, Бад Крозинген), д-р Карлос Колет (Амстердам, Холандия), д-р Жанлука Ригатели (Ровиго, Италия), д-р Имад Шийбан (Верона, Италия), доц. Йоанис Якову (Военна болница, Солун, Гърция), проф. Гай Хейндрикс (Сърдечносъдов център Аалст, Белгия), проф. Мануел Пан (Университетска болница, Кордоба, Испания) и др.

 

Коментари