Публикация

Хипокси методът – ефективен при диабет, затлъстяване и кожни болести

Хипокси методът – ефективен при диабет, затлъстяване и кожни болести

Хипокси методът е целенасочено и контролирано изгаряне на мазнини в проблемните зони, при което се съхранява и тонизира мускулната маса. Всяка тренировка стопява три пъти повече мазнини в областта на краката и ханша в сравнение с обикновената. Води до засилване на метабилизма, което в дългосрочен аспект е добра инвестиция, тъй като ефектът се задържа и след приключване на лечебния курс.

Според ръководителя на пловдивския Хипокси център д-р Ваня Байлова комплексът от упражнения се назначава индивидуално според клиента и на това се дължи големият успех, тъй като повечето програми за редукция на теглото са унифицирани и не отчитат потребностите на отделния човек.

Наблюденията на екипа сочат, че въздействието на тренировките е много ползотворно при хората с метаболитен синдром, диабет тип 2 и затлъстяване първа степен. При тях се забелязва намаляване на кръвната захар средно с около 2 единици от подходящия режим на натоварване.

Този тип аеробно натоварване, като кинезипрограма при хипертонии първа степен, води до намаляване дозите на медикаментозната терапия и постепенното й спиране.

И един от най-интересните факти е, че Хипокси тренировката се намесва в патогенезата на доста кожни диагнози много успешно, защото при нея се увеличава трофикът на подкожието.

 
Ще споделя, че имахме много добри резултати при пациентка, страдаща от заболяването склеродермия – автоимунно, при което няма установено точно лечение, и в най-добрия случай след години терапия настъпва известно подобрение. От патогенетична гледна точка при болестта има склерозиране на кръвоносни съдове и увреждане на съединителната тъкан. Затова решихме да приложим HDC Хипокси терапия с презумпцията да увеличим кръвооросяването в склерозираните зони, защото въздействието на вакуума осигурява допълнително количество кръв в зоните на съединителните плаки по кожата. След 5-6 процедури те видимо се промениха и дерматолозите бяха категорични, че с медикаменти по-позитивна терапия не са постигали.

За нашия екип е от огромно значение, че изпълняват тренировките с лекота и без усилия, а въздействието е тонизиращо и изключително приятно.

Коментари

Милен  Цветанов
28 яну 2019 10:28

Методът явно е революционен, но 100% е обвързан и с промяна на храненето и повече двигателна активност, щото се басирам, че в противен случай паласките и "вътрешните" мазнини бързо биха се възвърнали. Това последното е толкова лесно, че не е нужно да се припомня.