Публикация

Нов курс за парамедици в УМБАЛ-Канев

Нов курс за парамедици в УМБАЛ-Канев


        Център за професионално обучение (ЦПО) към Университетска болница „Канев“ набира желаещи да запишат нов курс за специалност „Транспортиране на пострадали и болни хора, оказване на първа помощ и асистиране в спешни отделения“ – трета степен на професионална квалификация на професията „Парамедик“.

Курсът е с продължителност 960ч., като са предвидени часове по теория и практика. Преподаватели са служители на УМБАЛ „Канев“, с дългогодишна практика и опит с образователно-квалификационна степен в направления „Медицина“ и „Здравни грижи“. База за обучение на теоритичните занятия е конферентната зала на лечебното заведение, а практическите занятия се провеждат в отделенията на болницата. Обучението завършва с полагането на два изпита по теория и практика и издаване на съответния законоустановен документ, съобразен с законодателството на РБ.

Изисквания към кандидатите: Завършено средно образование или придобито право за явяване на държавни зрелостни изпити, както и свидетелство за правоуправление на МПС (категория B).

Срокът за обучение е приблизително 1 година, като са предвидени часове по практика и теория. Графикът за провеждане на занятията е съобразен с курсистите, за да е удобно да посещават редовно лекциите и упражненията си, без това да влияе на останалите им лични и професионални ангажименти. 

Парамедикът осъществява дейности по оказване на първа помощ, свързани с първоначална оценка и поддържане на основните жизнени функции и с осигуряване на специализиран транспорт до лечебно заведение. Оказването на спешна помощ на пациенти в спешно състояние изисква висока степен на отговорност и благонадеждност.

Към лечебното заведение има лицензиран Център за професионално обучение от 2016г. Този месец приключи първият курс за парамедици, трета степен, който успешно завършиха 10 курсисти.

 

Желаещите да се запишат или да получат повече информация могат да го направят всеки делничен ден между 08:00 и 16:00ч.:

 

Снежана Иванова

☎ : 082/887 346, ????: 0879 007 627

???? : snezhana.ivanova@hospitalruse.org

????: http://www.umbal.ruse.bg/centar-za-profesionalno-obuchenie.html

Краен срок за записване: 15.02.2019г.

Прикачени файлове

pdf

Коментари