Публикация

Недостиг на апаратура в болница „Св. Анна” във Варна


Лекарите от неонатологичното отделение във варненската болница „Св. Анна” се нуждаят от нова апаратура, за да могат да си вършат нормално работата. За година от създаването на сектора оттам са преминали 1840 новородени, от които 58 недоносени.

„Първото предизвикателство, пред което се изправихме, беше доста остарялата и амортизирана апаратура”, каза началникът на отделението д-р Миглена Маринова.

На молбите за помощ са откликнали както фирми, така и благодарни родители. Те са осигурили нов кувьоз, 7 лампи за фототерапия, хладилник за съхранение на ваксини, офис оборудване, компютър, а за първата годишнина на отделението (на 1 юли) са предоставени 11 нови легла и маси за повиване.

За сектора обаче са необходими още четири кувьоза, както и мобилен ехограф и рентген, тъй като в момента болните бебета се пренасят до съседни клиники, което може да се отрази неблагоприятно върху крехкия организъм.

„Имаме нужда от поне 5 инфузионни помпи за венозни вливания, но една струва 1000-1500 лв.”, посочи д-р Маринова.Коментари