Публикация

Оспорвана надпревара и нови номинации в месеца на Гастроентерологията

Оспорвана надпревара и нови номинации в месеца на Гастроентерологията

При изключително висока активност и оспорвани челни позиции протича месецът на Гастроентерологията в кампанията на CredoWeb - Лекарят, който ме вдъхновява. Повече от 300 медицински специалисти са гласували само за първите две седмици от старта й.

 

Според вота до момента четирима от номинираните гастроентеролози са получили най-голяма подкрепа от колегите. Всеки един от номинираните обаче все още има шанс да се увенчае с титлата вдъхновител на гилдията.

 

Четири са и новите номинации, постъпили в хода на кампанията. Това са проф. Борислав Владимиров, проф. Никола Григоров, проф. Красимир Антонов и д-р Радин Цонев. Тях и всички номинирани гастроентеролози можете да подкрепите като гласувате в кампанията.

 

За да гласувате, трябва да сте регистриран в CredoWeb лекар, специализант, медицински специалист, медицинска сестра, фармацевт, студент или здравен експерт. Можете да дадете своя вот за всеки номиниран, независимо дали е от Вашата специалност или град. Гласуването става чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙ на CredoWeb профила на номинирания лекар.

 

*Ако вече следвате профила на номинирания колега, трябва да натиснете бутона два пъти, за да спрете следването и да го последвате отново. Само така системата ще отчете Вашия глас!

 

За гастроентеролога, събрал най-голяма подкрепа от колеги в периода на кампанията, ще бъде заснет и изработен филм, представящ професионалните му постижения.

Гласуването в месеца на Гастроентерологията продължава до 17 февруари 2019г. 

Вижте всички номинирани гастроентеролози и гласувайте за тях:

 

Проф. Искрен Коцев е ръководител на Клиниката по гастроентерология, МБАЛ „Св. Марина”, Meдицински университет - Варна.  Има специалности по вътрешни болести, гастроентерология и диететика, както и множество специализации в Щвейцария, САЩ, Франция и Германия. Неговите научни интереси са в областите: хронични чернодробни болести, гастроинтестинални полипи и рак, възпалителни болести на червата. Автор е на над 150 научни статии, обзори, описания на случаи, доклади, учебници за студенти. Членува в Българското научно дружество по гастроентерология, Българската асоциация по ултразвук в медицината, СУБ, Международната асоциация на хирурзите, гастроентеролозите и онколозите (IASGO), Българския клон на Международната асоциация на хирурзите и гастроентеролозите, Европейската асоциация за изучаване на черния дроб (EASL), Европейското дружество по гастроинтестинална ендоскопия  (ESGE). Европейската Крон-колит организация (ЕССО). Номиниран заради големия му принос в обучението на студенти и млади лекари.

Гласувайте за проф. Коцев тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Красимир Антонов е председател на Българското дружество по гастроентерология и началник на отделение в Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ – София. Той е специалист с над 30-годишен опит и един от най-изявените хепатолози в България. Има специалности по вътрешни болести, гастроентерология и диететика, както и множество международни специализации в Атина, Копенхаген, Лисабон, Неапол, Прага. Публикувал е над 78 научни статии и над 150 съобщения в български и международни медицински издания. Благодарение на неуморния му труд и висок интелект в България се провежда адекватна и европейски съобразена терапия при огромен брой пациенти с хронични вирусни хепатити. Той има основна заслуга в провеждането и съвременно лечение при пациентите с хроничен вирусен хепатит С. Номиниран от екипа си като изключителен специалист и личност, стимулираща и налагаща инвестицията на знания и умения в младите лекари. Учител, който напътства и успява да възпита любов към медицината. Проф. Антонов никога не е ,,твърде" зает за проблемите на специализантите и докторантите си, което им вдъхва кураж и самоувереност в работата.

Гласувайте за проф. Антонов тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Крум Кацаров е ръководител на Катедра „Гастроентерология, чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология” и на една от водещите клиники на ВМА, предлагащи диагностика и лечение на световно ниво – Клиника „Гастроентерология”. Има специалности по вътрешни болести, по военнополева терапия и по гастроентерология. Преминал е през редица специализации в чужбина -  Холандия, Германия, Франция, САЩ,  Япония. Проф. Крум Кацаров е доайен в терапевтично-диагностичните ендоскопски процедури на заболяванията на гастроинтестиналниятракт и хепатобилиарната система. Носител е на редица награди, а през 2014 г. е обявен за Лекар на годината от Български лекарски съюз. Проф. Кацаров е посветил живота си изцяло на медицината, въвеждайки редица иновативни методи не само във ВМА, но и в българското здравеопазване като цяло. Той е учителят, запалил по гастроентерологията десетки млади специалисти, затвърждавайки школата „ВМА”. Освен от свои колеги,  е номиниран и от много пациенти, които не крият, че той е доказан професионалист, изключително позитивно настроен и с безупречно отношение към пациентите. 

Гласувайте за проф. Кацаров тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Петко Карагьозов е един от най-добрите гастроентеролози–ендоскописти в България. Той вдъхновява своите колеги с иновативните методи и техники, които използва, с уменията, постиженията и успехите си и с непрестанната борба за здравето и живота на своите пациенти. Заедно със своя екип д-р Карагьозов въвежда и развива редица интервенционални процедури в гастроентерологията, с които е възможна прецизната диагностика и ендоскопското лечение на сложни заболявания на стомашно-чревния и жлъчно-панкреатичния тракт. Д-р Карагьозов е единственият сертифициран обучител на системата за визуализация на жлъчно-панкреатичните канали SpyGlass DS за района на Централна и Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка. Сред качествата, които притежава, е и желанието да споделя своите знания, като по този начин развива своя екип, спомага за навлизане на високотехнологичните иновации в гастроентерологията и разширява обхвата и възможностите за лечение за хиляди пациенти. От 1 септември 2011 г. е част от екипа на Болница Токуда, а от 1 февруари 2015 г. завежда отделение по Интервенционална гастроентерология към Клиниката по гастроентерология. Извършва рутинно горна, долна ендоскопия, ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография, всички свързани с тях терапевтични процедури, както и перкутанни интервенции под ултразвуков и рентгенов контрол. Интересите му са в областта на интервенционалното лечение на болестите на панкреаса и билиарната система. Доктор на годината в Болница Токуда за 2015 г.

Гласувайте за д-р Карагьозов тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Апостол Георгиев е началник на отделение по гастроентерология в МБАЛ "Медлайн Клиник"- Пловдив от 2010 г. Изключително опитен диагностик - извършва  абдоминална ехография, диагностична и терапевтична гастроинтестинална ендоскопия, както и капсулна ендоскопия. Успешно лекува чернодробни тумори с високочестотна термоаблация. Колегите му се възхищават, защото е сред водещите специалисти в страната в лечението на всички заболявания на стомашно-чревния тракт. Като ръководител непрекъснато въвежда иновативни лечебни методи и се грижи всички в екипа да бъдат на високо професионално ниво.  Колегите му са впечатлени, че винаги успява да накара болните да се чувстват обгрижвани и обградени с внимание и човешко отношение.

Гласувайте за д-р Георгиев тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. Никола Григоров е специалист по вътрешни болести и гастроентерология с дългогодишен опит. Работил е в ИСУЛ, Втора градска МБАЛ и др.значими лечебни заведения, а в момента е в „Пирогов“. Председател е на Българската асоциация по ултразвук в медицината, член на ръководството на Дружеството по гастроентерология, член на борда на директорите на Европейската федерация по ултразвук в медицината и на научния съвет към същата организация, както и на американския институт по ултразвук в медицината. Специализирал в Прага, Копенхаген, Токио. Консултант и експерт по гастроентерология  и абдоминална ехография. Утвърждава абдоминалната ехография в България като рутинен метод чрез обучение на лекари от цялата страна. Въвежда всички направления в абдоминалната ехография: Доплер, контрастни изследвания, комбинирани ехографски и ендоскопски методи - горна и долна ендолуменна и лапараскапска ехография. Има обемна научна продукция, включваща над 200 публикации у нас и в чужди списания. Григоров е признат като водещ специалист не само в България. Някои от тях са оригинални и приети в цял свят: перкутанни пункции на панкреасни кисти и чернодробни абсцеси; Доплер и портална хипертония, перкутанно инжекционно лечение на ехинококови кисти, аблация на чернодробни тумори от различен тип и др. Има издадени седем монографии, наръчници и учебници, един от които  (Абдоминална Доплерова ехография) е преведен, рецензиран в Швейцария и Франция и разпространен в над 40 държави. Номиниран заради огромния му принос в гастроентерологията.

Гласувайте за проф. Григоров тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Силвия Атанасова e началник отделение Вътрешни болести на МБАЛ "Бургасмед". Завършва висше медицинско образование във ВМИ гр. Стара Загора през 1991 г. Специалист е по гастроентерология и вътрешни болести. Има свидетелства за професионална квалификация по конвенционална гастроинтестинална ендоскопия с биопсия и интервенционална гастроимтестинална ендоскопия. Притежава удостоверения за индивидуални обучения по нови диагностични и терапевтични методи в гастроинтестиналната ендоскопия и оперативна ендоскопия на гастроинтестиналния тракт. Номинирана е, заради  доказания медицински опит и добро отношение към своите колеги и пациенти. '

Гласувайте за д-р Атанасова тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Радин Цонев е началник отделение по Гастроентерология в Аджибадем СитиКлиник Болница Токуда. Има специалности по Вътрешни болести и Гастроентерология. Работил е 5 години в МБАЛ-гр. Лом-Вътрешно отделение и 13 години стаж в Пета Градска болница, Клиника по Гастроентерелогия под ръководството на проф. Григор Мечков. От 2007г е член на екипа на МБАЛ-Токуда. Специализирал е в Холандия и Италия -Университетска католическа болница Джемели при проф. Гуидо Костаманя. Член на Бългаското дружество по Гастроентерология,  Българската асоциация по ултразвук в медицината, Българската асоциация по изучаване на черен дроб, Европейската асоциация по изучаване на черен дроб. Научните му интереси са в областта на хепатологията. С лечение на хронични вирусни хепатити се занимава от 2004 до днес. Има публикации в наши чужди списания. Номиниран като отличен лекар, ръководител и човек.

Гласувайте за д-р Цонев тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Яна Колева е специалист по вътрешни болести и гастроентерология и е началник отделението по гастроентерология в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Завършила е медицина в Плевен и е сред възпитаниците от първите випуски на университета. От 1 октомври същата година започва работа в старата столица, първо като училищен лекар, а след това като участъков лекар. От 1990 г. е лекар във вътрешно а по - късно в гастроентерологично отделение. През 1990 г. придобива специалност по вътрешни болести, а след това и по гастроентерология. Като началник на гастроентерологично отделение в търновската болница д-р Колева обучава и млади специализанти. Според нея младите хора са амбициозни, мотивирани, отговорни при специализацията си и заслушават шанс да се реализират като добри лекари. Гастроентерологията е обемна специалност, изискваща работа в екип с хирурзи, хематолози, реаниматори. Казва, че преди време отношението към лекарите е било съвсем различно и към тях се гледало с благоговение. Сега професията се комерсиализира, но за нея най-удовлетворяваща е  добре свършената работа.

Гласувайте за д-р Колeва тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Пламен Петков е началник отделение по гастроентерология в „МБАЛ Св. Панталеймон - Плевен“ от септември 2014 г. След завършване на медицина започва работа като участъков лекар, а след това в продължение на 20 години работи в Клиника по гастроентерология в УМБАЛ-Плевен. През 1998 г. придобива специалност вътрешни болести, през 2000 г. и по гастроентерология. Притежава сертификати за I и II ниво за горна и долна ендоскопия, както и I ниво сертификат за абдоминална ехография. Заради високия си професионализъм той е номиниран в кампанията „Лекарят, който ме вдъхновява“. Също така и заради колегиалността, индивидуалният подход към всеки пациент с грижа и предоставяне на изчерпателна информация относно състоянието и лечението. Номинацията му е и заради етичното отношение и екипна работа. 

Гласувайте за д-р Петков тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Руслан Николов Кулински работи и специализира гастроентерология в Русенската общинска болница към МУ Варна и придобива специалност гастроентерология  през 2013 г. От 01.01.2019 г. работи в КОЦ - Русе ЕООД. Д-р Руслан Кулински е трето поколение лекар.  Известен е със специалното си отношение към - обръща им внимание, обяснява им детайли в лечението и ги подкрепя. „Повечето пациентите нямат представа дали и колко знаем или можем, но всички разбират от човешка дума и внимание, а когато не ни разберат, не изпълняват предписанията ни и се проваляме в лечението“, категоричен е младият специалист.  Интересите му в гастроентерологията са в посока на ултразвуковата и ендоскопска диагностика, както и терапевтичната ендоскопия.

Гласувайте за д-р Кулински тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Драгомир Геров е млад специалист по гастроентерология, който практикува в УМБАЛ ''Св. Георги'' и ДКЦ ''Св. Георги'' -  Пловдив. Завършва Медицински университет -Пловдив през 2010 г., а специалност придобива през 2016 г. Зад гърба си има участия в редица конгреси и курсове на национално и международно ниво, където придобива теоретични и практични знания, които му помагат да надгради своя опит и да се развива като специалист. Д-р Геров има интереси в областта на интервенционалната гастроентерология и извършва високотехнологични дейности като дренаж под ултразвуков контрол на течни интраабдоминални колекции, ендоскопска полипектомия на полипи на ГИТ, ендоскопско връзково лигиране на варици на хранопровода, ендоскопска дилатация на бенигнени и малигнени стриктури на хранопровода и др. Амбициозен, отдаден и ерудиран са само част от качествата, които го правят вдъхновяващ лекар за неговите колеги.

Гласувайте за д-р Геров тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Д-р Никола Боянов е началник на Отделението по гастроентерология към УМБАЛ ''Пълмед'', Пловдив. Завършва медицина в МУ-Пловдив с отличие през 2007 г., а от 2014 г. има призната специалност по гастроентерология. Той е първият лекар в България, извършил биопсия на слезка под ехографски контрол през 2016 г.  Той е и единственият специалист в страната, който прави перорална ендоскопска миотомия (ПОЕМ). Интересите на д-р Боянов са свързани преди всичко с инвазивната гастроентерология, затова и в практиката си извършва ендоскопска ретроградна холангиопанкреатография, ендоскопска субмукозна дисекция, ендоскопска мукозна резекция и др. Той е усвоил всички гастроентерологични ендоскопски и ехографски методики, посещавайки специализирани курсове във водещи клиники в Германия, Холандия, Португалия, Индия и др. Има сертификати по абдоминална ехография и ехография на повърхностни структури, доплер ехография, интервенционална и контрастна ехография и ехо-ендоскопия, гастроинтестинална ендоскопия с биопсия, както и интервенционална гастроинтестинална ендоскопия. Последният курс, който е посещава, е през ноември миналата година в Атина, където получава сертификат за Хендс он трейнинг върху живи свински модели - ESD EMR POEM. Вдъхновява с непрестанния си стремеж да усвоява нови знания и техники, които предава на останалите лекари в неговия екип.

Гласувайте за д-р Боянов тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

Проф. д-р Борислав Владимиров е началник на Клиниката по гастроентерология в УМБАЛ "Царица Йоана" ИСУЛ и зам.-директор по лечебната дейност, преподавател в Медицинския факултет на Софийски Университет. Има специалности по гастроентерология и вътрешни болести, автор е на над 130 оригинални статии на български и английски език. Научните му интереси са в сферата на гастроинтестинална диагностична и терапевтична ендоскопия, пептични заболявания, инфекция с Helicobacter pylori, тумори и други заболявания на храносмилателната система. Член е на ръководството на Българското дружество по гастроентерология, гастроинтестинална ендоскопия и абдоминална ехография, председател на Българската асоциация по гастроинтестинална ендоскопия. Участва в редакционната колегия на списание “Българска хепато-гастроентерология”. Председател на местната комисия по етика към ИСУЛ. Медик на годината за 1994 г. Номиниран заради прекрасните му качества като специалист и човек.

Гласувайте за проф. Владимиров тук чрез бутона + ПОСЛЕДВАЙТЕ

 

*Вашите номинации можете да изпращате на имейл v.hristova@credoweb.bg. В тях трябва да посочите името на номинирания колега, както и защо го номинирате!!!

Коментари