Публикация

Вечерни прегледи за заети жени

Прегледи в необичайни вечерни часове вече се извършват в медицински център „Асцендент” в София.


Въвежда се експериментално удължено работно време в определени дни от месеца, тъй като работещите жени са затруднени да отидат на лекар в стандартните часове. Сега те ще могат да се прегледат до 22:00 часа.

Първоначално това ще важи само за консултациите с гинеколог, но се очаква към експеримента да се присъединят и ендокринолозите от екипа. Засега късен прием ще има два пъти месечно, но ако специалистите от центъра не успеят да прегледат всички желаещи, вечерни консултации ще се правят по-често.

„При първите такива прегледи на 24 юни дойдоха всички записани пациентки. Следващата дата е 9 юли. Жените наистина са затруднени да дойдат в обичайното работно време. Идеята е в тези прегледи да се включат повече лекари от екипа” – каза за Хелт медия Емилия Йорданова, главна акушерка на медицински център „Асцендент”.

Наред с рутинните гинекологични прегледи в здравното заведение се правят профилактични изследвания за рак на маточната шийка чрез ДНК тест, откриващ причинителя на този вид рак - човешкия папилома вирус. 
  
Ранното откриване на заболяването позволява то да бъде напълно излекувано, докато при късно поставена диагноза шансовете за спасяване на живота на пациентката намаляват драстично, предупреждават специалистите.    

Записвания за прегледи се извършват на тел. 02/983 94 94.

_____

Медицински център „Асцендент” се намира на адрес: ул. „Бачо Киро” 47.
www.ascendent.cc

Коментари