Публикация

Лазер на Lumenis заработи в Хил клиник

Лазер на Lumenis заработи в Хил клиник

Най-новата разработка в урологията на Луменис е вече част от арсенала на отделение Урология и онкоурология в столичната Хил клиник. Лазерът е предназначен най-вече за лечение на ДПХ, но има добро приложение и при премахване на урологични камъни и при пациенти с тумор на пикочния мехур.

 

Лечението е безкръво и води до незабавно облекчаване на симптомите на ДПХ, а пациентите се чувстват отлично веднага след процедурата. Бързото възстановяване и връщането към обичайния начин на живот след хирургия с  Holmium лазер е голямото предимство на метода. Уролозите твърдят, че с него има по-нисък риск от усложнения, практически няма ре-операции, а хомеостазата е с около 20% по-добра.

 

Минимализираното и контролирано кървене по време на процедурата я прави подходяща за пациенти в напреднала възраст, с придружаващи заболявания като диабет и сърдечно-съдови патологии.

Самата операция трае по-малко от час, защото хирурзите в Хил клиник са с голям опит и изключително бързо успяват да премахнат хиперплазиралата тъкан без значение от големината на жлезата (в други болници подобна операция трае 3 и повече часа).

Коментари