Публикация

4 естествени начина да засилим имунитета и да спрем болестите

4 естествени начина да засилим имунитета и да спрем болестите

Специалистите са категорични, че съществуват  редица естествени продукти, които могат да ни помогнат да поддържаме здравето си в добро състояние, пише Daily Mail. Тези продукти са добри както за профилактика, така и за поддържане на доброто състояние на организма. Приемът им осигурява на хората здрав имунитет в дългосрочен план.

Учени от Лондон проведоха изследване с участието на 11 хиляди души от 14 държави и стигнаха до извода, че за да укрепим имунитета си, не е необходимо задължително да пием таблетки.

Достатъчно е да приемаме редовно тези неща:

салвия за здрав имунитет

Салвия 

На първо място в естествените средства, които подсилват имунната система, учените поставят употребата на салвия (градински чай). Това растение е широко известно с антибактериалните си, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Градинският чай е много ефикасен и като профилактика на простудните заболявания и грип.

черен бъз или бъзак за имунитет

 

Черен бъз или бъзак 

Експертите напомнят, че той, според последните изследвания, помага на хората да се справят по-лесно и бързо не само с простудата, а и с грипа. Добър е за проифлактика, като поддържа силите на имунната система.

Може да се приема на сок или изсушен. Някои хора го консервират във фризера.

домати, портокали, червено цвекло засилват имунитета

 

 

 

Зеленчуци и плодове 

доматите, портокалите, цвеклото, сладките картофи и патладжаните укрепват в много голяма степен имунната система.

Положителният ефект може да се постигне само седмица след активната им употреба. Добър начин да засилим имунитета си е употребата на пресни плодови и зеленчукови сокове.

чесън за имунитет

Подправки 

Чесън, джинджифил, риган и куркума трябва да присъстват ежедневно на трапезата ни, ако не искаме да станем жертви на сезонните заболявания.

Тези растения:

- имат антибактериални свойства,

- помагат за ускоряване на обмяната на веществата

- способстват изгарянето на излишните мазнини.

 

Коментари