Публикация

Цветните есенции на д-р Бах или как да се изправим пред собствените си страхове

Цветните есенции на д-р Бах или как да се изправим пред собствените си страхове

Реших да стартирам една рубрика, в която да ви запозная с терапията с цветни есенции и не само.

 

Тази проста и лесна система ни помага за преодоляване на някои физически и емоционални неразположения, за подобряване на цялостното ни благосъстояние.
Всичко, което ще споделям, произлиза от моя личен опит в последните години.
Питат ме често как съм се обърнала към цветята на д-р Бах. Всъщност не бях аз, а голямата ми дъщеря, казвала съм на мои пациенти, че децата са много интуитивни, та тя искаше да й купя от тях за сън ... и така започна всичко.
След месеци заминаваше да учи в чужбина, огромен стрес за цялото семейство. Всяка раздяла е трудна, всяко ново начало е предизвикателство. 
И така на помощ дойде терапията на д-р Бах, изключително лесна и проста, всеки може сам да си избере есенцията, защото се познава най-добре, а всички извори са в неговото сърце. Това е била и идеята на д-р Бах - да си помагаме сами, изправяйки се пред собствените си страхове, за да живеем живот пълен с любов и хармония, за да бъдем осъзнати, спокойни и уверени.
Всякa от 38-те цветни есенции е свързана с определени емоционални състояния. За да си изберете своите цветя, помислете си какви сте по характер и как се чувствате в момента. Необходимо е да бъдете максимално обективни. 
В тази поредица ще ви разкажа за тях, но преди това ще ви запозная с английския лекар д-р Едуард Бах, който твърди, че „Здравето зависи от това дали сме в хармония с душата си“.

Коментари