Публикация

Младежи се включват в превенцията на ХИВ/СПИН

От днес до 12 юли в Националния детски екологичен комплекс в село Ковачевци, община Радомир, се провежда лятно училище за превенция на ХИВ/СПИН.


В инициативата ще се включат 182 ученици, 14 педагогически специалисти и представители на неправителствени организации, 14 обучители на връстници от Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Габрово, Добрич, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, София Стара Загора и Шумен.

Младежите, на възраст между 14 и 18 години, ще се подготвят за обучители на връстници в областта на превенцията на ХИВ/СПИН и промоцията на сексуалното и репродуктивното здраве.

Участниците ще работят в малки групи, а чрез ролеви игри и дискусии ще получат нужните знания и умения за превенция на заболяването.

Лятното училище в Ковачевци се провежда за седма поредна година. Досега в там са обучени 860 младежи, които успешно прилагат придобитите практически умения при работата си на местно ниво.

Организатор на инициативата е Министерството на здравеопазването и програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария.


Коментари