Публикация

Майка споделя историята на момиченцето си, починало от морбили

Майка споделя историята на момиченцето си, починало от морбили

На фейсбук страницата "Light for Riley" Драгана  Петрович разказва историята на своята малка дъщеричка Надя, починала от морбили.

Едва едногодишна Надя е диагностициана с автоимунен синдром и поради това, че е с компрометиран имунитет тя не може да получи нужните й ваксини.

Надя разчиташе на колективния имунитет. На това, че здравите около нея, тези със здрави имунни системи, са ваксинирани срещу това напълно предотвратимо заболяване. Надявахме се, че колективният имунитет ще я защити в хода на епидемия.

пише Петрович.

Надя се заразява от морбили

докато лежи в една и съща болнична стая с болно от дребна шарка момче. Когато Драгана разбира, че дъщеря й е в риск, сърцето й се обръща, защото знае, че шансът неваксинираното момиченце със слаб имунитет да не се зарази, е никакъв. 

Дни след като е диагностицирана с морбили Надя вдига висока температура, изпада в кома, от която така и не излиза.

 

Драгана Петрович споделя своята трагична история, за да предпази други родители от тази съдба.  Тя качва и разтърсващи снимки на малкото момиченце. Тези снимки казват повече от всяка една дума. Можете да ги видите тук, но предупреждаваме, че са изключително тежка гледка.

 

Изданието "Дейли мейл" съобщава, че Facebook страницата на Light for Riley е създадена от Катрин Хюз, чийто син Райли умира от магарешка кашлица през март 2015 г., когато е бил само на 32 дни. Родителите му създават това виртуално пространство, за да информират другите родители по отношение ползата от ваксините и да защити бебетата и семействата от ваксинопредотвратими болести. На страницата можете да прочетете много лични истории.

морбили

Ваксините предпазват много повече от вашето собствено дете.

Предпазват всички!

Ваксинирайте децата си!

 

По материала работи: Албена ДИМИТРОВА

 

Източник

 

Коментари