Публикация

Почина хирургът д-р Григор Шишков

Почина хирургът д-р Григор Шишков

На 10 февруари след дълго боледуване на 80-годишна възраст почина известният пловдивски хирург и изявен демократ д-р Григор Шишков, информира радио Пловдив.

Д-р Шишков е роден на 1 януари 1939 г. Следва във Висшата медицинска академия в София

откъдето е изключен след Унгарските събития през 1956-1957 г. Въпреки че е реабилитиран през 1965 г., като му е разрешено да завърши висшето си образование и да се дипломира в София през 1971 г., до 10 ноември 1989 г. е преследван заради своите демократични убеждения. 

Д-р Григор Шишков

Започва практиката си като хирург в Районната болница в Чирпан

след това става завеждащ на Хирургичното отделение в Районната болница в Мадан. През 1980 г. е назначен във Втора градска болница - сега МБАЛ „Св. Пантелеймон“. От 1983 до 1990 г. практикува в Първа градска болница – МБАЛ „Св. Мина“, а след това и в Окръжна болница - УМБАЛ-Пловдив, където се пенсионира като началник на Отделението по хирургия.

 

След промените през 1989 г. стана член на БСДП на д-р Петър Дертлиев

Той е един от основателите на СДС в България и един от хората, работили активно за възстановяване на Българския лекарски съюз у нас.

 

Д-р Григор Шишков беше народен представител в Седмото велико народно събрание с листата на СДС през 1990-1991 г.. През 1997 г. беше избран за депутат с листата на Обединените демократични сили (ОДС) в 38-ото Народно събрание, където беяе член на Комисията по здравеопазване, младежта и спорта.

Поклонението пред тленните останки ще бъде в сряда, 13 февруари

от 12:00 часа в храм „Св. Архангел Михаил“ на Централните гробища в Пловдив.

 

Поклон пред светлата му памет!

Коментари