Публикация

7 съвета за работещите в офис - как да не натрупате излишни килограми

7 съвета за работещите в офис - как да не натрупате излишни килограми
  1. Използвайте стълбите, а не асансьора - и на качване, и на слизане. Без значение на кой етаж се намира офисът ви, изкачването на стъпалата е страхотна физическа активност. Според учените това не само ще ви държи във форма, а и ще повдигне настроението ви
  2. Яжте само здравословна храна - Известно е, че работещите в офиси обичат да похапват сандвичи, банички, десерти и други вредни продукти, които временно залъгват глада, но се отразяват негативно върху теглото и здравето им. Правете си салати от къщи, потърсете място в близост до местоработата ви, където продават готвена храна.
  3. Не похапвайте на бюрото. И въобще - не дръжте бисквитки, вафлички, шоколадчета в бюрото си. Така ще бъдете изкушени често да ядете. Ако обядвате в офиса, правете го на специалните места. Не само, защото така е прието, но по този начин ще извършите и двигателна едйност.
  4. По възможност избягвайте стресови ситуации. Когато са напрегнати, хората трудно могат да контролират хранителния си режим, съответно - хапват повече и то предимно вредна и нездравослона храна.
  5. Старайте се да ходите повече през времето, когато не сте на работа. Обедната почивка е чудестно време да се поразходите, да направите няколко упражнения и като цяло да раздвижите тялото си. Оптималното време е половин час с бързо темпо. Ходенето след работа също е препоръчително. Поставяйте си цели - например да отидете до някой магазин, да проверите програмата на театрите, да посетите ново място или просто да минете по алеите на близкия парк. Всяко едно ходене е полезно.
  6. Правете прекъсвания, за да се раздвижите. Има много 1-2 минутни упражнения, подходящи за изпъленние в офиса.
  7. Пийте вода - тя е оплезна не само за редуциране на теглото, но и за общото здравословно състояние на организма. Нормализира метаболизма и извежда токсините от организма.

Коментари