Публикация

Куркумата помага при менопауза

Куркумата помага при менопауза

Употребата на куркума в периода на менопаузата е изключително важна, твърдят учените.  Ценната подправка не само отстранява неприятните симптоми на сериозните хормонални промени в организма, но и подобрява настроението и самочувствието.

Богата е на важни фитоестрогени

Фитоестрогените са изключително полезни растителни съединения. Тяхното основно свойство е да повишават активността на естрогена. А куркумата съдържа огромно количество незаменими фитоестрогени, които най-често жените си набавят чрез синтетични препарати.

Има естествено антикоагулантно действие

Когато става въпрос за менопауза и постменопауза няма как да не споменем едно от много полезните свойства на куркумата – тя подобрява състоянието на сърдечносъдовата система. Отдавна е известно, че в този преломен за жените период сърцето започва да работи по-зле, а кръвта се съсирва по-бързо. Затова специалистите препоръчват куркумата. Тя винаги помага, без да носи каквито и да било рискове за здравето.

Снижава риска от рак на гърдата

Куркумата съдържа много антиоксиданти, затова се препоръчва на жени в менопауза. Именно в този период е повишен рискът от появата на злокачествени заболявания. Ароматната подправка действително притежава свойството да намалява ръста на раковите клетки.

 

4 продукта срещу рак

Намалява дискомфорта и болката 

Менопаузата често е съпроводена с неприятни усещания и възпалителни процеси. Много жени страдат от главоболие и болки в мускулите и ставите, както и от цялостен дискомфорт. За щастие куркумата притежава невероятната способност да отстранява болките без никакви рискове за организма.

Помага да се преодолее стреса и депресията

Подправката може да се справи с проблемите в съня, стреса, горещите вълни, усещането за безпомощност. Справя се с характерните резки спадове в настроението и депресивни състояния. Подобрява самочувствието. 

 

Коментари