Публикация

Безплатни кардиологични прегледи за социално слаби

Безплатни кардиологични прегледи за социално слаби

В Деня на любовта – 14 февруари, кардиолози от столични болници ще преглеждат безплатно социално слаби хора.

Прегледите започват от 11:00 часа

в шатрата на социалната кухня, разположена в двора на софийския храм „Св. св. Кирил и Методий“, съобщи омбудсманът Мая Манолова.

Събитието е подкрепено от водещи кардиолози, общопрактикуващи лекари и специализанти

от „Аджибадем Сити Клиник“, УМБАЛ „Св. Анна“, УМБАЛ „Александровска“, Българския лекарски съюз и Българския Червен кръст.

Любовта, която носим в сърцата си, има различни измерения. Но грижата, вниманието, човешкото отношение към ближния и особено към най-уязвимите хора, са най-висшата й проява. Неслучайно избираме този ден за инициативата и неслучайно каним лекари, предимно кардиолози, защото в основата е сърцето, което за да дава любов, трябва да е здраво, е посланието на омбудсмана. 

Днес е 40-ият работен ден на социалната кухня

Проектът стартира на 17 декември м.г. с благословението на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, по инициатива на омбудсмана Мая Манолова и с подкрепата на Българския Червен кръст и Министерството на земеделието, храните и горите. Храната се приготвя абсолютно безвъзмездно от сертифицирана кетърингова фирма с продукти, дарени от големите търговски вериги.

Коментари